Η Ελένη Φουρέιρα στην Eurovision με την Κύπρο – Η Ελλάδα;

Η Ελένη Φουρέιρα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα.    Την είδηση φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα να επιβεβαίωσαν τα OGAE Greece (Organisation Générale des Amateurs de l’ Eurovision) Cyprus, επίσημα φαν κλαμπ του θεσμού σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, μετά τις αρνήσεις της Έλενας Παπαρίζου και της Tamta, το ΡΙΚ έδωσε τελικά τα χέρια με την Ελένη Φουρέιρα. Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Panik Records μεταξύ της δισκογραφικής εταιρίας και των υπευθύνων του κυπριακού καναλιού που ήρθαν ειδικά γι’ αυτό τον λόγο στην Αθήνα.

Η Ελένη Φουρέιρα ήταν προσωπική επιλογή του Ελληνοσουηδού συνθέτη Alex P. που υπογράφει το τραγούδι μετά την άρνηση της συνεργάτιδας και φίλης του Έλενας Παπαρίζου.   Το τραγούδι της Κύπρου, που θα ονομάζεται «FUEGO» υπογράφει Alex P. και πρόκειται με up tempo, dance/ethnic ρυθμούς και πολλά ορχηστρικά σημεία.

Η γνωστή τραγουδίστρια έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρά τις προσπάθειές της.   Το 2010 ήταν υποψήφια με το κομμάτι «Κιβωτός του Νώε/Noa’s Ark» μαζί με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον ράπερ Don’t Ask, το 2013 είχε εμφανιστεί μαζί με την Ruslana στη σκηνή του ελληνικού τελικού ερμηνεύοντας μαζί της το «Wild Dances» και το 2015 διασκεύασε στα ελληνικά την συμμετοχή του Ισραήλ «Golden boy».

Αρετή Κετιμέ, Γιάννα Τερζή και Χοροσταλίτες οι συμμετοχές για την Ελλάδα   Η βραδιά του εθνικού τελικού για τη φετινή Eurovision θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών σε βίντεο θα έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.   Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΡΤ θα ζητήσει από τις δισκογραφικές εταιρείες να καλύψουν τα έξοδα για το video clip που θα σταλεί στην EBU, το κόστος μετακίνησης και διαμονής της ελληνικής αποστολής το Μάιο στη Λισαβόνα (πλην των υπαλλήλων της ΕΡΤ φυσικά, που θα μεταβούν στην Πορτογαλία για να καλύψουν το γεγονός), αλλά και να παρουσιάσουν ένα πλάνο για την προβολή της συμμετοχής μας στο εξωτερικό.

Ο τελικός θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου και οι τρεις δισκογραφικές που πήραν την έγκριση από την καλλιτεχνική και οργανωτική επιτροπή προκειμένου να διαγωνιστούν είναι:

– SPICY MUSIC με την Αρετή Κετιμέ. Η ερμηνεύτρια Χρυσάνθη Γεωργαντά θα συνοδεύσει την Αρετή Κετιμέ στη σκηνή του ελληνικού τελικού, αποδίδοντας το στη νοηματική γλώσσα.

– PANIK MUSIC με τη Γιάννα Τερζή Πηγή

– SPIDER MUSIC με το συγκρότημα «Χοροσταλίτες»

 

Πληροφορίες από : www.lifo.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...