Η Ισραηλινή πρέσβης κατηγορεί τη Χαμάς για τα θανατηφόρα επεισόδια στη Γάζα

Η Ισραηλινή πρέσβης κατηγορεί τη Χαμάς για τα θανατηφόρα επεισόδια στη Γάζα

Στη Χαμάς έριξε τις ευθύνες για τη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων στη Γάζα η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπέν –Άμπα, σε δήλωσή της για τα επεισόδια στη Γάζα.

Η πρέσβης του Ισραήλ επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής της Χαμάς, Ahmad Bahr, ο οποίος – όπως αναφέρει – είπε πρόσφατα: «Μετρήστε τον κάθε Εβραίο και σκοτώστε τους όλους, μην αφήσετε κανέναν όρθιο». «Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκκληση για μια ήρεμη και ειρηνική διαδήλωση» σημειώνει η κ. Ιρίτ Μπέν – Άμπα.

Κατηγορεί παράλληλα τη Χαμάς ότι «ενθαρρύνει, κατευθύνει και πληρώνει τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε βίαιες ταραχές. Στελέχη της Χαμάς και διαδηλωτές κάνουν εκτεταμμένη χρήση εκρηκτικών και πραγματοποιούν ένοπλες επιθέσεις στην προσπάθεια τους να παραβιάσουν τα ισραηλινά σύνορα» σημειώνει συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι «καμία χώρα στον κόσμο δεν θα επέτρεπε μια τέτοια παραβίαση της κυριαρχίας της».

Όπως επισημαίνει η Ισραηλινή πρέσβης «το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και των πολιτών του και θα συνεχίσει να το κάνει»

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/331822-E-Israeline-presbes-kategorei-te-CHamas-gia-ta-thanatephora-epeisodia-ste-Gaza ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...