Η Κίνα επενδύει 1 δις στην Ελλάδα και διαρκώς επεκτείνεται!

Η Κίνα επενδύει 1 δις στην Ελλάδα και διαρκώς επεκτείνεται!

Έρχονται 200.000 Κινέζοι τουρίστες κάθε χρόνο!

Την μεγάλη ευκαιρία της ανάπτυξης, στην ελληνική Οικονομία θέλει να εκμεταλλευτεί η Κίνα που επενδύει ένα δις ευρώ και διαρκώς επεκτείνεται! Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung «η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει τον κίνδυνο, η Κίνα την ευκαιρία»!

Οι Γερανοί γράφουν ότι «ο κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, καλύπτει στον χάρτη τον Πειραιά με τον αντίχειρα και με ένα άλλο δάχτυλο σχηματίζει ένα νοερό τόξο προς τον βορρά, προς την Ανατολική Ευρώπη, την Τουρκία, την Ρωσία. Μετά το δάχτυλό του δείχνει προς προς την Λιβύη και την Αίγυπτο, μετά προς την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και αναφωνεί: Μεγάλες αγορές!»

Θαυμάζοντας το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον η SZ, επισημαίνει ότι «το 2009 η Cosco έστειλε τον καλύτερο άνθρωπό της στην Ελλάδα, τον κάπτεν Φου, έμπειρο στη θάλασσα, είναι καπετάνιος, στην ξηρά, είναι μάναντζερ και στον αέρα, υπηρέτησε στην κινεζική αεροπορία».

Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος ‘»Οι Έλληνες σκέφτηκαν ότι οι Κινέζοι θα τούς πάρουν το λιμάνι και θα χάσουν τις δουλειές τους. Δεν μάς γνώριζαν. Δεν γνώριζαν πολλά για μας τους Κινέζους. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε μπίζνες’».

 Στόχος του κάπτεν Φου είναι να αναδείξει τον  Πειραιά ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια, «απέναντι στα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης, το Ρότερνταμ, την Αντβέρπη, το Αμβούργο»

Ο κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου δήλωσε στο γερμανικό μέσο ότι  «Έχουμε ήδη επενδύσει ένα δις ευρώ. Το λιμάνι δεν είναι ακόμα έτοιμο. Το τέρμιναλ ΙΙΙ για τα κοντέινερ επεκτείνεται και δημιουργείται ένα τέρμιναλ για 15 εκατ. εμπορευματοκιβώτια ετησίως. Δεν είναι απλώς ένα όραμα».

«Όποια ετικέτα και να βάλει κανείς στον Πειραιά ,”πύλη της Ευρώπης”, “προγεφύρωμα”, “κεφάλι του δράκου”, η δραστηριοποίηση των Κινέζων είναι μέρος ενός γιγαντιαίου σχεδίου για επενδύσεις σε 65 χώρες. Η Κίνα δημιουργεί έναν νέο δρόμο του μεταξιού», γράφουν οι Γερμανοί, που τονίζουν ότι  το λιμάνι του Πειραιά είναι «η πιο θεαματική συμφωνία στην Ευρώπη, καθώς από εκεί θα ξεκινάνε σιδηροδρομικές συνδέσεις μέσω των Βαλκανίων προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δήλωση υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είπε πως «η συνεργασία με την Cosco λειτουργεί εύρυθμα. Επανειλλημμένα η Αθήνα έχει διαμαρτυρηθεί ότι η πολιτική της διάσωσης, η οποία εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, δεν δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Το αντίθετο, αποδυναμώνει την χώρα. Οι Κινέζοι δεν δασκαλεύουν την Αθήνα. Έφεραν κεφάλαια. Και ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα προς τα κεφάλαια».

Όμως, εκτός από τις άμεσες επενδύσεις, η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, με τους Γερμανούς, να φαίνονται έκπληκτοι από την μεγάλη τουριστική κίνηση. «Τώρα έρχονται στην Ελλάδα 200.000 Κινέζοι τον χρόνο και σύντομα θα μπορούσαν να αυξηθούν σε ένα εκατομμύριο. Ο κάπτεν Φου κατασκευάζει, ήδη, ένα λιμάνι για κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλουμε να φέρουμε τις χώρες μας πιο κοντά».

Όμως οι σχέσεις των δύο χωρών, δεν μένουν μόνο σε επίπεδο επιχειρήσεων, την ελληνοκινεζική φιλία, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές  για μεγαλύτερες συμφωνίες έχει επιβεβαιώσει και ο Κινέζος Πρόςδρος Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι «ένας αξιόπιστος φίλος στην Ευρώπη».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304451-E-Kina-ependyei-1-dis-sten-Ellada-kai-diarkos-epekteinetai ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...