Η Μόσχα βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

Η Μόσχα βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με μια πολυεπίπεδη κρίση βρίσκεται τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων.

ΤΟ αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναδεικνύει τον διχασμό ανάμεσα στους αλβανόφωνους και τον σλαβικό πληθυσμό.
ΥΠΕΡ του «ΝΑΙ» ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των αλβανόφωνων ενώ το σλαβικό στοιχείο απείχε μαζικά από το δημοψήφισμα.
ΑΥΤΟΣ ο διχασμός μπορεί να εκφραστεί και σε άλλα επίπεδα με δεδομένο ότι οι αλβανόφωνοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν αυτονόμηση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή θεωρείται βέβαιη στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα γίνει προτεκτοράτο της Ρωσίας.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο μοναδικός κερδισμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι η Μόσχα όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι Times του Λονδίνου.

ΤΟ ρωσικό λόμπι κατάφερε να περάσει τη γραμμή της αποχής μέσα από διείσδυση στα εθνικιστικά κόμματα και με μια άνευ προηγουμένου καμπάνια στο διαδίκτυο με χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς και εκατοντάδες ειδησεογραφικές σελίδες τις οποίες χρηματοδοτούσαν επιχειρηματίες που συνδέονται με το βαθύ ρωσικό κράτος.

ΤΟ μήνυμα του δημοψηφίσματος που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αποτέλεσμα που προκάλεσε η εξωτερική παρέμβαση στο δημοψήφισμα.

ΤΟΝ τελευταίο μήνα παρέλασαν από τα Σκόπια αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, παρεμβαίνοντας υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

ΕΦΤΑΣΑΝ μάλιστα στο σημείο να απειλούν τα Σκόπια ότι θα γίνουν Βόρεια Κορέα στην περίπτωση που δεν ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΥΤΗ η απροκάλυπτη παρέμβαση έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου απέρριψε τον εκβιασμό και απείχε από το δημοψήφισμα.
ΤΩΡΑ το πρόβλημα γίνεται περίπλοκο γιατί αν τα Σκόπια οδηγηθούν στην αγκαλιά της Μόσχας τότε τα Βαλκάνια θα πάρουν φωτιά με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη και για την ασφάλεια της δικής μας χώρας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343625-E-Moscha-bazei-photia-sta-Balkania ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...