“Η Νύχτα Τ’ άγι Αντώνη”: Η Μακρόνησος της φρίκης και του ηρωισμού

“Η Νύχτα Τ’ άγι Αντώνη”: Η Μακρόνησος της φρίκης και του ηρωισμού

Η Μακρόνησος της φρίκης και του ηρωισμού -

Μία ταινία χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από μια ομάδα φίλων θα πάει το φθινόπωρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

«Η Νύχτα Τ’ Άγι Αντώνη – Μακρόνησος Β11» : Η νέα ταινία του Θ. Σκρουμπέλου, προβλήθηκε (άτυπη πρώτη προβολή) τιμής ένεκεν στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ που τώρα είναι χώρος μνήμης και τον διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Ορισθέντων Αντιδικτατορικών.

Δυνατό θέμα με εξαιρετικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών που με πάθος ενσάρκωσαν τους τρεις ρόλους της θεατρόμορφης (Theatre Filmee) αυτής σπαρακτικής ταινίας. Ένα νεαρό ζευγάρι παγιδεύει στην Μακρόνησο έναν παλιό στρατιωτικό διοικητή της και ο χορός του θανάτου αρχίζει. Αναβιώνουν οι παλιοί εφιάλτες και από τους τρεις τους. Η μοναδική έξοδος από αυτό το τραγικό πανηγύρι θα είναι και λύτρωση  για τους τρεις τους.   

Είναι μια ταινία φτηνού κοστολογίου όπου το γκαπ της φτωχής παραγωγής το εξαφανίζει το πληθωρικά τραγικό θέμα και οι ερμηνείες της Μαρίας Παπαγαβριήλ, Θανάση Κοντού και Θοδωρή Προκοπίου.

Τα εικαστικά που και αυτά πρωτοτυπούν και συμπληρώνουν το δράμα, είναι δημιουργήματα της Αρτε Ποβερα που φέρνουν στον νου Κανιάρη και Κουνέλη. Άλλωστε και ο ίδιος ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος μας δήλωσε ότι ολόκληρη η ταινία είναι μια Αρτε Ποβερα κατασκευή και έγινε με την συμβολή φίλων χορηγών του Κολωνού και Της Ακαδημίας Πλάτωνος καθώς και του φιλότεχνου κινέζου εκ Κολωνού όπως αστειεύτηκε Τσο Νταο Λι [όπερ μεθερμηνευόμενων τσόνταραν όλοι]

Είναι πράγματι μια ταινία πέτρα στα λιμνάζοντα νερά νεκρών αναμνήσεων που δυστυχώς γεννούν ακόμη φαντάσματα και εφιάλτες. Την είδαμε μας συγκλόνισε σας την συνιστούμε όταν βγει στις αίθουσες να την δείτε.

Χ.Η.Χ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/324583-E-Nychta-T-agi-Antone-E-Makronesos-tes-phrikes-kai-toy-eroismoy ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...