Η Τουρκία βλέπει παντού εχθρούς για την ήττα της στον ΟΗΕ

Η Τουρκία βλέπει παντού εχθρούς για την ήττα της στον ΟΗΕ
Στην Ελλάδα και την Κύπρο, ως μέλη δήθεν του …λόμπυ των ”δολοφόνων της Αιγύπτου”(!), προσπαθεί να φορτώσει η Τουρκία την ήττα της στην ψηφοφορία για Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, που οφείλεται  βέβαια στην διεθνή απομόνωσή της για την άρνησή της να συμβάλει εμπράκτως κατά των ακραίων τζιχαντιστών αλλά και συνολικά για την πολιτική της .
Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία έχασε από την Ισπανία την θέση και πήρε μόλις 60 ψήφους, έναντι 151 που είχε λάβει σε προηγούμενη ψηφοφορία προ ετών (2008)για το ίδιο θέμα. Όπως είχε γράψει γνωστό site, η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδιδόταν από τον τουρκικό τυπο στην πολιτική απομονωτισμού της Αγκυρας ενώ μερίδα εκτιμούσε ότι η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία έκαναν lobby εναντίον της Τουρκίας και ότι και οι ΗΠΑ εμπόδισαν την εκλογή της Τουρκίας επειδή αγνόησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να στηρίξει το Κομπανί.

Τώρα η συνωμοσιολογία …επεκτείνεται :

Σε ρεπορτάζ  με τίτλο «Το λόμπι των δολοφόνων δικτατόρων» η Aksam γράφει :
«Λύθηκε το μυστήριο γιατί η Τουρκία δεν πήρε τη μη μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το περιοδικό Newsweek έγραψε ότι υπήρξε εκστρατεία υπό την καθοδήγηση της Αιγύπτου του Σίσι και της Συρίας του Άσαντ, την ομάδα πίεσης (λόμπι) των οποίων στήριξαν η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ο İlnur Çevik όπου σε άρθρο του στην Daily Sabah με τίτλο «UN Vote Shows The Intentions Of Our Adversaries», γράφει :
«…Μας λένε επίσης ότι η Ελλάδα, αιώνιος αντίπαλος της Τουρκίας, έχει πιέσει επίσης έντονα να φρενάρει την Άγκυρα».

Hθελαν σιωπηλή την Κύπρο

Η Haberturk σε είδηση με τίτλο «Οι “ελληνοκυπριοι” άσκησαν πίεση στο ΣΑ των ΗΕ κατά της Τουρκίας» γράφει ότι «αποκαλύφθηκε ότι πριν τη διενέργεια της ψηφοφορίας, οι “ελληνοκύπριοι” (σ.σ. εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία) απέστειλαν ενημερωτικό σημείωμα στις αντιπροσωπείες των χωρών μελών του ΟΗΕ, ζητώντας να μην ψηφίσουν την Τουρκία».
Η είδηση συνεχίζει αναφέροντας ότι οι «ελληνοκύπριοι» αφού αποσύρθηκαν από το τραπέζι των συνομιλιών έδωσαν ένα ακόμα χτύπημα στην Τουρκία. Στο ενημερωτικό σημείο που απέστειλαν στις χώρες μέλη του ΟΗΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφερόταν τα εξής : «Η Τουρκία τα τελευταία 40 χρόνια παραβίασε τις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών και πολλά ψηφίσματα για την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της στην Κύπρο».(Σ.Σ.Ψέμματα είναι δηλαδή;)

Τους φταίει και …τιτίβισμα σε Twitter!

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι οι «ελληνοκύπριοι» αφότου διεξήχθη η ψηφοφορία και αποκλείστηκε η Τουρκία, έγραψαν στο twitter : «Η Τουρκία θα έπρεπε να αρχίσει μία εκ νέου αποτίμηση της εξωτερικής της πολιτικής». ( Σ.Σ. Και που βρίσκεται το λάθος;)

Η Milliyet με τίτλο «Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος κατέβαλλαν προσπάθειες εις βάρος της Τουρκίας» γράφει ότι «συζητείται το γεγονός ότι η Τουρκία παρέμεινε στις 60 ψήφους στις εκλογές για τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Newsweek, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελλάδα ανέπτυξαν δράση ασκώντας πίεση στην ψηφοφορία κατά της Τουρκίας.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...