Η Τροχαία Μεσολογγίου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ παρέδωσε μαθήματα κυκλφοριακής αγωγής στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

   Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε στις 15/05/2018 ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Καμπάς Νικόλαος και ο Προϊστάμενος κ. Τζουμάνης Απόστολος στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας προκειμένου να παρουσιάσουν στους μαθητές του σχολείου τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να τους μιλήσουν για τις πινακίδες και τη σήμανση.

Ο κ. Καμπάς Νικόλαος έκανε μια πρώτη ενημέρωση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής τονίζοντας ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί. Έκανε αναφορά στη χρήση του ποδηλάτου επισημαίνοντας ότι ο οδηγός του έχει τις ίδιες υποχρεώσεις  με τον οδηγό του δικύκλου και τον οδηγό του Ι.Χ. Έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τον Κ.Ο.Κ., να ελέγχει και να συντηρεί το ποδήλατο. Επεσήμανε επίσης ότι  για την παραβάση ανηλίκων μαθητών την ευθύνη φέρουν και οι γονείς τους.

 Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Τζουμάνης Απόστολος, ο οποίος τόνισε ότι στην πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων τα εμπλεκόμενα άτομα είναι παιδιά. Έδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν οι μαθητές το ποδήλατο, εξήγησε τι σημαίνουν οι κινήσεις του τροχονόμου και με ποιες κινήσεις οι ποδηλάτες μπορούν να προειδοποιήσουν το όχημα που βρίσκεται πίσω τους  για να στρίψουν ή να σταματήσουν.

  Παρουσιάστηκαν μάλιστα και βίντεο στους μαθητές που κατάφεραν να τους ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

  Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τόσο το Διοικητή όσο και τον Προϊστάμενο της Τροχαίας για την τόσο ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωσή τους. Τέτοιες δράσεις είναι ουσιαστικές για τη μαθητιώσα νεολαία , πρέπει να επαναλαμβάνονται, γιατί προλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο πολλά τροχαία ατυχήματα.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...