Η αλήθεια για το 2014

Η αλήθεια για το 2014

Πιάστηκαν, οι γνωστοί ηµιµαθείς «παπαγάλοι», από ορισµένες φράσεις Ευρωπαίων αξιωµατούχων, για να καταλήξουν, µε θριαµβικό χαµόγελο, ότι η Ελλάδα, το 2014, βρισκόταν σε πορεία εξόδου από το µνηµονιακό εφιάλτη, µέχρι που ήρθε  ο «τρισκατάρατος» Τσίπρας.

Μόνο που, αν έκαναν τον κόπο, να διαβάσουν όλο το συλλογισµό, ιδιαίτερα του Επιτρόπου  Μοσκοβισί, θα διαπίστωναν ότι τα περί εξόδου συναρτώνταν απαρέγκλιτα, µε την υλοποίηση προαπαιτούµενων, του 2ου προγράµµατος, όπως η «µεταρρύθµιση» του Συνταξιοδοτικού, δηλονότι η περικοπή συντάξεων, αλλά και η κατάργηση του µειωµένου ΦΠΑ, στα νησιά του Αιγαίου! Αυτά, δηλαδή, για τα οποία τα κόµµατα της σηµερινής αντιπολίτευσης και τότε συγκυβέρνησης, επαίρονται ότι απέτρεψαν και εγκαλούν τη σηµερινή κυβέρνηση, γιατί τα αποδέχθηκε. Η αλήθεια, όµως, είναι ακόµη πιο σύνθετη και πιο ζοφερή, περιγράφεται δε µε ενάργεια, από τη «ναυαρχίδα» του συντηρητικού χώρου, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σ’ ένα εµπερίστατο ρεπορτάζ, µε ηµεροµηνία 7 Ιουνίου 2015, δηλαδή την «εποχή Βαρουφάκη». Τα πράγµατα ξεκαθαρίζονται πό την αρχή του ρεπορτάζ: «Το ηλιόλουστο πρωινό της 7ης Νοεµβρίου 2014, στις Βρυξέλλες, ο τότε Ελληνας υπουργός Οικονοµικών Γκίκας Χαρδούβελης βρίσκει στο κινητό του τηλέφωνο ένα e mail-ορόσηµο,  όπως θα φανεί αργότερα, από την τρόικα. Ηταν για πρώτη φορά τόσο σαφές ότι η αξιολόγηση δε θα έκλινε, καθώς η τρόικα φαινόταν να σκληραίνει τη στάση της, ζητώντας την εφαρµογή όλων των συµφωνηθέντων, χωρίς καµία απολύτως ευελιξία».

Θα µπορούσαµε να σταµατήσουµε εδώ, αλλά επειδή έχει παραγίνει µε τη διαστρέβλωση, θα συνεχίσουµε, καθώς το ρεπορτάζ, αποτυπώνει µε ακρίβεια και αντικειµενικότητα, το κλίµα της συγκεκριµένης περιόδου, καταρρίπτοντας όλους τους µύθους, που διακινούν οι διάφοροι «παπαγάλοι». Στο περίφηµο, λοιπόν, e-mail, της τρόικας προς τον τότε υπουργό Οικονοµικών,  απαριθµούνταν «19 δύσκολα βήµατα», δηλαδή προαπαιτούµενα, που καλούνταν να υλοποιήσει η κυβέρνηση, σε διάστηµα ενός µηνός-µέχρι τον Δεκέµβριο 2014-προκειµένου να κλείσει η αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί το πρόγραµµα. Όµως, «στο µυαλό των κυβερνητικών στελεχών, αυτά τα βήµατα ήταν πολιτικά και, πρακτικά, σχεδόν αδύνατο να πραγµατοποιηθούν»!

Να σηµειώσουµε δε πως, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, ο στόχος της τότε κυβέρνησης, ούτως ή άλλως, δεν ήταν η «καθαρή έξοδος», αλλά ένα πιο «ελαφρύ» πρόγραµµα, στο πλαίσιο της, περίφηµης, προληπτικής γραµµής στήριξης…

 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/339536-E-aletheia-gia-to-2014 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...