Η απάντηση Τζανακόπουλου στην Σπυράκη για τα περί «τετάρτου μνημονίου»

Η απάντηση Τζανακόπουλου στην Σπυράκη για τα περί «τετάρτου μνημονίου»

Η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ Μαρίας Σπυράκη που μιλάει για «τέταρτο μνημόνιο».

«Μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει:

«Καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας:
-Κρατήσει την κοινωνία όρθια.
-Αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων.
-Μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών.
-Ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων.
-Μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες.
-Προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Η ΝΔ από την άλλη μεριά αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν. Ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα της επιτρέψουν να τους υλοποιήσει».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334386-E-apantese-Tzanakopoyloy-sten-Spyrake-gia-ta-peri-tetartoy-mnemonioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...