Η απάντηση του Μαξίμου στον αδιάβαστο Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Για μικροκομματικά παιχνίδια με τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων αλλά των νησιωτών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια κρίση, είναι ευρωπαϊκή κρίση και καμία χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της. Ιδιαίτερα, εάν αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής. Και η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation (σ.σ μετεγκατάσταση) σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Και καταλήγει: «Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι διεμήφθη στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη! Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ουσιαστικός και πιο προσεκτικός».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...