Η δίκη της “χρυσής αυγής” και η μαύρη “επέτειος”

Η χώρα μας ζει, στα πρόσφατα χρόνια, μια ιδιαίτερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, όπου μέσα σε κλίμα πτώσης του πολιτισμού και των αξιών, μέσα στο γενικό στον καθημαγμό της κοινωνίας, ανθίζει ποικιλότροπα και ο φασισμός.

Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή έξαρση του παρακράτους με αναβιωμένα όλα τα ναζιστικά χαρακτηριστικά του Χίλτερ, μέσα από την περιβόητη χρυσή αυγή (χ.α.). Ήδη από το 2012, η ναζιστική οργάνωση έχει αποκτήσει και θεσμικό βραχίονα και διεκδικεί την προσαρμογή της πολιτικής ζωής της χώρας στα μέτρα της, ερήμην της δημοκρατίας και των κατοχυρωμένων της λειτουργιών.

Σήμερα αρχίζει η δίκη της χ.α., η οποία δε μπορεί να είναι μια απλή δίκη εγκληματιών, δεν μπορεί να είναι μια δίκη συμμορίας. Η σημερινή δίκη είναι πάλη των ελεύθερων ανθρώπων ενάντια στο σκοτάδι του μισάνθρωπου. Είναι η πάλη της δημοκρατίας ενάντια στο θύτη της. Η αντιπαράθεση της αλληλέγγυας κοινωνίας ενάντια στο μίσος. Είναι τα πανανθρώπινα ιδανικά ενάντια στο ναζισμό.

Η χ.α. έχει δώσει αμέτρητα δείγματα γραφής, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013. Μία δολοφονία αμιγώς πολιτική! Η δράση της και η ύπαρξή της όμως είναι γέννημα ενός περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Κορυφαία θεσμικά πολιτικά πρόσωπα το έχουν αλαζονικά διατυμπανίσει  (βλέπε Μπαλτάκος), χωρίς αντίστοιχη, ανάληψη ευθυνών από τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά και τον συγκάτοικό του στην εξουσία Βενιζέλο. Οι δυνάμεις αυτές που κυβέρνησαν – την τελευταία 5ετία ιδιαίτερα- πλήγωσαν βαριά τη δημοκρατία, τη χώρα και το λαό μας.

Η 20η  Απρίλη είναι η παραμονή μιας θλιβερής επετείου για τη χώρα, το λαό μας και τη δημοκρατία. Το 1967 στις 21 Απρίλη η δημοκρατία καταλύθηκε και η εθνική ανεξαρτησία ακρωτηριάστηκε από το φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών και τον ξένο παράγοντα, με τις γνωστές στους παλιότερους οδυνηρές συνέπειες για την πορεία της κοινωνίας μας. Η ιστορία πρέπει να μας διδάξει, πρέπει να μας διδάσκει.

Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας, ο πνευματικός κόσμος, η νεολαία και όλος ο Ελληνικός λαός οφείλουμε όλοι μαζί να αντιληφθούμε και να δράσουμε με γνώμονα τη διαρκή και ασίγαστη ενίσχυση της δημοκρατίας και των λειτουργιών της. Κανένας δε βλάπτεται από τη δημοκρατία παρά μόνο όσοι δρουν στο σκοτάδι. Το αντιφαστιστικό κίνημα  καθημερινά και σε κάθε χώρο ζωής και κοινωνικής δράσης μπορεί και οφείλει, όχι μόνο να αποθαρρύνει και να αποτρέψει φασιστικές ορέξεις αλλά και να θωρακίσει περαιτέρω τη δημοκρατία!

Σήμερα καλούμαστε, ως  κυβέρνηση και λαός, να συμβάλλουμε στην ανόρθωση της χώρας μας, στην πλήρη αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας, στη διαρκή ανατροφοδότηση της δημοκρατίας μας. Καλούμαστε όλοι στην νέα εκκίνηση της οικονομίας μας, της αλληλέγγυας κοινωνίας και του πολιτισμού. Τα εμπόδια θα είναι πολλά..! Ο διαρκής αγώνας μας εγγύηση για να ανταπεξέλθουμε..!

Γραφείο τύπου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...