Η μυστική συνάντηση Σπυράκη – Ζάεφ στα Σκόπια

Η μυστική συνάντηση Σπυράκη – Ζάεφ στα Σκόπια

Ως απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γιατί η ΝΔ αναγκάζεται σε ακροδεξιά λογική

 Νέα βάθη των μυστικών διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, αποκαλύπτουν τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά φοβάται μην χάσει ένα μεγάλο κομμάτι από την εκλογική της βάση. Νέες αποκαλύψεις έρχονται από την Γερμανία, όπου σε δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, η Μαρία Σπυράκη, περιγράφεται ως η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποίησε τη μυστική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, αποκαλύπτονται έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας, γίνεται αναφορά σε δυο συναντήσεις του Ζάεφ με την κυρία Σπυράκη, ως «απεσταλμένης» του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως γράφουν οι Γερμανοί, η μια εξ’ αυτών «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

 Ο Μάικλ Μάρτενς σε ανταπόκρισή του από τα Σκόπια, η οποία έχει τίτλο «Μυστικά έγγραφα από τη “Μακεδόνια”» και μεσότιτλους «Με το φόβο της Ρωσίας στην πλάτη», «Αυστηρά εμπιστευτικά έγγραφα αποδεικνύουν πώς Ελλάδα και “Μακεδονία”  προσπαθούσαν επί μήνες να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά για το ονοματολογικό. Ο φόβος για ρωσικές παρεμβάσεις έπαιξε ρόλο».

Σύσκεψη στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου 2018

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότιο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας. Αυτό του είπε και ο Τσίπρας, ενημερώνει ο κ. Ζάεφ: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο». Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους γείτονες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

 Πέντε μήνες αργότερα, στις 19 Μάϊου, ακολουθεί μία ακόμα συνάντηση  των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜακεδονίας. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «ο Ζόραν Ζάεφ παρατηρεί ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343624-E-mystike-synantese-Spyrake-Zaeph-sta-Skopia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...