Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.

Μ.Χάρος: Λιγότεροι βάσει νόμοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου-Θα υπολογίζονται βάσει τεκμαρτού και όχι βάσει του εισοδήματος της πρόνοιας

Το ανοιχτό μέτωπο του εργατικού κέντρου με την ΔΕΥΑΝ και τον δήμο Ναυπακτίας αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η επιχείρηση στους ανέργους έρχεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας,έπειτα και από τη συζήτηση που εξελίχθηκε χθες  στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Υπήρχαν ωστόσο και παράμετροι σε όλη αυτή την ιστορία,όπως τα όσα ελέγχθησαν στο περασμένο συμβούλιο από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αγ.Σμπούκη περί βεβαιώσεων του προέδρου προκειμένου κάποιος να χαρακτηρίζεται οικοδόμος προκειμένου να λαμβάνει τα ευργετήματα των ειδικών χρεώσεων της επιχείρησης προς τους ανέργους,που είχε κάνει έξαλλο τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου,ζητώντας επίμονα το λόγο να τοποθετηθεί κάτι που δεν συνήβη ποτέ.Και χθες,προκάλεσε ο κ. Χάρος όλους όσους διαθέτουν αν διαθέτουν τέτοιου είδους βεβαιώσεις να τις καταθέσουν δημόσια.

Το ζήτημα ,τόσο κατά τον κ.Χάρο όσο και για την αντιπολίτευση,σύμφωνα με τα λεγόμενα εντοπίζεται στο ότι άλλα αποφάσισε το δ.σ. της επιχείρησης και άλλα ήρθαν για συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση της αντιπολίτευσης με τον κ. Μπουλέ να διερβτάται ποιος είναι αυτός που μπορεί να παρεμβσσίνει στις αποφάσεις της επιχείρησης και να τις αλλάζει;

Ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι οι άνεργοι οικοδόμοι αντιμετωπίζονται ως υποσύνολο μέσα στο γενικό σύνολο των οικοδόμων και όχι ως κάτι ξεχωριστό.Η κ. Σμπούκη διατύπωσε ότι μέχρι 70 ένσημα ετησίως κάποιος βάσει της νομοθεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί άνεργος,μπαίνοντας ουσιαστικά στα ευεργετήματα του νόμου για 30% έκπτωση αντί για 20% μειωμένου τιμολογίου.Και το μέτρο αυτό,γενικεύεται για όλες τις κατηγορίες ανέργων και όχι μόνο των οικοδόμων.

Ο κ. Χάρος επανέλαβε ότι η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου δεν έχει σχέση με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ αλλά με την παρατυπία που έγινε.Δηλαδή με την εισήγηση που ήταν διαφορετική στο δ.σ.της επιχείρησης και διαφορετική στο Δημοτικό συμβούλιο.Και αναφερόμενος στο καθεστώς του νόμου ανέφερε ότι φέτος θα είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι,αφού ο νόμος πλέον υπολογίζει το τεκμαρτό εισόδημα και όχι με το εισόδημα της πρόνοιας όπως και άλλες ειδικές κατηγορίες.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...