Η 21η Ιουνίου, η τελική προθεσμία για τα 88 προαπαιτούμενα

Η 21η Ιουνίου, η τελική προθεσμία για τα 88 προαπαιτούμενα

ΥΠΟΙΚ

Όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να κλείσουν έως την 21η Ιουνίου 2018, τονίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες, αν και ο α’ κύκλος συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα συμφωνήθηκε σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Κατά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν οι τομείς οι οποίοι είναι περισσότερο απαιτητικοί από τεχνικής απόψεως. Ημερομηνία-ορόσημο για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη λήξη του Προγράμματος, το Εurogroup της 21ης Ιουνίου 2018.

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησης με τους θεσμούς κυβερνητική πηγή, τόνιζε ότι “έχουμε μεγαλύτερο άγχος από άλλες φορές και μεγαλύτερη πίεση προς τους υπουργούς” αφού επειδή είναι το τέλος του προγράμματος αυτή την φορά δεν είναι εφικτό, όποιο μέτωπο έχει προβλήματα να μετατεθεί σε επόμενη αξιολόγηση.

Στον πρώτο γύρο επαφών, στο τραπέζι έπεσαν μόνο τα προαπαιτούμενα και όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, “δεν μπήκαμε στην ουσία της διαπραγμάτευσης”, καθώς δεν συζητήθηκαν, μέτρα, αντίμετρα και τα άλλα μεγάλα μέτωπα της τελευταίας αξιολόγησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/323530-E-21e-Ioynioy-e-telike-prothesmia-gia-ta-88-proapaitoymena ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...