Θα μπορέσει να αποσβέσει η Ρωσία το κόστος των 10 δισ. ευρώ του μουντιάλ;

Θα μπορέσει να αποσβέσει η Ρωσία το κόστος των 10 δισ. ευρώ του μουντιάλ;

Οι Ρώσοι φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό να φιλοξενήσουν τις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις του κόσμου και απόδειξη είναι η διοργάνωση του φετινού μουντιάλ. Εκτός λοιπόν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, για το οποίο απαιτήθηκαν πολύ μεγάλες δαπάνες, είχαν φιλοξενήσει και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 με επίσης υψηλό κόστος, σχεδόν 50 δισ. δολάρια. Στις 11 πόλεις και 12 γήπεδα που υποδέχθηκαν τους αγώνες του μουντιάλ, τα έργα που έγιναν ήταν πολλά και το συνολικό κόστος προετοιμασίας άγγιξε τα 10 δισ. ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι τα έργα αυτά, μετά τη λήξη του τουρνουά, θα έχουν ένα σημαντικό κόστος συντήρησης.

Παρά τα μεγάλα ποσά που δαπανήθηκαν, οι Ρώσοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον, υπολογίζοντας όχι μόνο να κάνουν απόσβεση αλλά να δημιουργήσουν επιπλέον κέρδος έως 26,4 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, δήλωσε ότι «Το τουρνουά έχει ήδη ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών υποδοχής και θα συνεχίσει να έχει θετικό μακροπρόθεσμο οικονομικό αντίκτυπο». Το ίδιο υποστηρίζουν ότι έγινε και με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το Σότσι έγινε τουριστικός προορισμός και τα οικονομικά οφέλη ενισχύθηκαν μακροχρόνια. Θα ισχύει όμως το ίδιο και στην περίπτωση του μουντιάλ; Μέχρι τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δείξει ότι όχι μόνο δε χάνει την αίγλη του, αλλά αντιθέτως την αυξάνει διαρκώς.

Τα κέρδη για τη FIFA μεγαλώνουν καθώς όλο και περισσότερος κόσμος παρακολουθεί τους αγώνες του μουντιάλ. Αρκεί να πούμε ότι τον τελικό του 2014 παρακολούθησαν 1 δισ. τηλεθεατές. Ωστόσο, οι Ρώσοι έχουν διοργανώσει το ακριβότερο μουντιάλ της ιστορίας και η αποτίμηση του μελλοντικού κέρδους θα είναι δύσκολη, αφού πρέπει να συνυπολογιστούν διάφοροι παράγοντες. Μέχρι στιγμής, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι μεγάλη, και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα μέχρι τις 15 Ιουλίου, ή ακόμα και να τα ξεπεράσει.

Θετικό πρόσημο στην εξίσωση ήταν και η καλή πορεία της διοργανώτριας χώρας στο μουντιάλ, η οποία κατάφερε να φτάσει στους 8 αλλά αποκλείστηκε από την Κροατία.

Ποια χώρα θα κερδίσει το Κύπελλο; Στα ημιτελικά έχουμε Γαλλία εναντίον Βελγίου- σε ένα «γαλλόφωνο αγώνα» και Αγγλία εναντίον Κροατίας. Αήττητες μέχρι τώρα στη διοργάνωση παραμένουν η Γαλλία, η Κροατία και το Βέλγιο, οι οποίες παρουσιάζονται εξαιρετικά δυνατές στο φετινό μουντιάλ. Η Αγγλία παρόλο που έχει ηττηθεί μία φορά, μας δείχνει τι σημαίνει καλό, αγγλικό ποδόσφαιρο με τις εξαιρετικές επιδόσεις της. 4 μεγάλες ομάδες και μόνο 2 θέσεις για τον τελικό… η αγωνία βρίσκεται στα ύψη!

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/336895-THa-mporesei-na-aposbesei-e-Rosia-to-kostos-ton-10-dis-eyro-toy-moyntial ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...