Θεατρικό μήνυμα για τους G8 από την Ναύπακτο

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία και οι φίλοι του οργανώνουν στη Ναύπακτο Δράση-Μήνυμα στους G8 με τίτλο «Πράσινη καρδιά- Η Ναύπακτος αγαπά την 100% καθαρή ενέργεια»

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου   περιμένουμε μικρούς και μεγάλους  που θέλουν να ενημερωθούν για την δράση των πολιτών όλου του κόσμου που διοργανώνεται παντού αυτή τη μέρα, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες, στην πλατεία του λιμανιού, στη Ναυπάκτο.

Με αφορμή την πρόταση της παγκόσμιας οργάνωσης πολιτών Avaaz, όλοι οι πολίτες του κόσμου ενώνουμε τις φωνές μας προκειμένου να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε ο πλανήτης μας να συνεχίσει να αποτελεί βιώσιμο περιβάλλον για την ανθρωπότητα.

Η δράση του Θεάτρου Χωρίς Αυλαία στη Ναύπακτο, περιλαμβάνει:

–          Δημιουργία μηνυμάτων από τους πολίτες και έκθεσή τους στο χώρο της πλατείας,

–          Συλλογή υπογραφών όσων πολιτών απαιτούν τα αυτονόητα από τους ηγέτες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  (από 12:00- 20:00)

–          Κινητοποίηση των Μ.Μ.Ε. ώστε η δράση μας να φτάσει στα αυτιά εκείνων που πιστεύουν πως δεν ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή, είτε πρόκειται για παγκόσμιους ηγέτες είτε για περιφέρειες και δήμους τους οποίους καλούμε να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να δεσμευτούν να τροφοδοτήσουν τις κοινότητές μας με 100% καθαρή, βιώσιμη ενέργεια.

–          Δρώμενο με τίτλο «Πώς να σωπάσω;». Πρόκειται για την αναπαράσταση μιας πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι καθημερινά σιωπώντας, νιώθοντας ανίκανοι να αντιδράσουμε, καταστρέφοντας έτσι τις ελπίδες και τους πόθους των παιδιών μας. Μια συρραφή ελληνικών και ξένων στίχων γνωστών τραγουδιών που παίζονται ζωντανά την ώρα του δρώμενου αποτελούν τον κορμό της αφήγησης.  ( ώρα 19:00)

–          Τα μηνύματα και οι υπογραφές των πολιτών καθώς και τηλεοπτικά πλάνα από τη δράση μας θα σταλούν και θα προβληθούν μαζί με το υλικό εκατοντάδων δράσεων από όλο τον κόσμο, στη σύσκεψη των παγκόσμιων ηγετών με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης πολιτών Αvaaz.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας  και ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες  Γιώργο Παληό και Λεωνίδα Μελίστα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τα υλικά που χρειαστήκαμε καθώς και τον Δήμο Ναυπακτίας για την υποστήριξη και την κάλυψη των ηχητικών αναγκών της εκδήλωσης.

Πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πλαισίωσαν το Θέατρο Χωρίς Αυλαία και πήραν ενεργά μέρος στη δράση δίνοντας χρόνο και ενέργεια σε αυτή τη δράση που ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει πολλούς από τους συμπολίτες μας.

 

 

Η Avaazενημερώνει:

Η κλιματική αλλαγή δεν κάνει απλά τον πλανήτη μας λίγο πιο ζεστό. Οι επιστήμονες φωνάζουν εδώ και καιρό πως το κλίμα μας είναι αποτέλεσμα μιας πολύ, πολύ λεπτής ισορροπίας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη αναταράσσει αυτή την ισορροπία και αν δεν λάβουμε μέτρα τώρα, θα ξεπεράσει κάποια «μη αναστρέψιμα σημεία» τα οποία θα επιφέρουν «αλυσιδωτές αντιδράσεις» επιταχύνοντας την αλλαγή του κλίματος πέρα από κάθε έλεγχο και καταστρέφοντας την ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε.

Για παράδειγμα, ένα απ’αυτά τα «μη αναστρέψιμα σημεία» είναι το λιώσιμο του αρκτικού πάγου. Αυτή τη στιγμή, λειτουργεί ως ένας γιγάντιος καθρέφτης που αντανακλά την θερμότητα του ήλιου πίσω στο διάστημα. Καθώς όμως η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει τον πάγο, σημαίνει πως έχουμε έναν ολοένα και πιο μικρό καθρέφτη, που σημαίνει επιπλέον αύξηση της θερμοκρασίας, που σημαίνει ακόμη λιγότερος πάγος κοκ. Αυτή η διαδικασία φτάνει σ’ένα «μη αναστρέψιμο σημείο» όταν η αλυσιδωτές αυτές αντιδράσεις επιταχύνονται τόσο ανεξέλεγκτα μέχρι που λιώσουν πλέον όλοι οι πάγοι! Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και πολύ σύντομα ίσως γίνουμε μάρτυρες του πρώτου καλοκαιριού στην ιστορία χωρίς καθόλου πάγους στην Αρκτική. Υπάρχουν όμως κι άλλες, πιο επικίνδυνες αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κλιματικό μας σύστημα που μπορεί να ενεργοποιηθούν.

Γι’αυτό οι επιστήμονες καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες να μην αφήσουν την θερμοκρασία να αυξηθεί πάνω από 2 βαθμούς. Αν ξεπεράσουμε αυτό το όριο, φλερτάρουμε με την απόλυτη καταστροφή. Για να κρατήσουμε την θερμοκρασία κάτω απ’αυτό το όριο, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να μεταβούμε σε μια φάση όπου οι οικονομίες μας λειτουργούν με 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια.

Στις 23 Σεπτέμβρη, σχεδόν κάθε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόσμου θα συμμετέχει στη συνάντηση-ορόσημο για την κλιματική αλλαγή στην Νέα Υόρκη, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών. Το πρόβλημα είναι πως όταν οι πολιτικοί συναντιούνται με ειδικούς κι επιστήμονες, ισχυρίζονται ότι δεν νιώθουν την πίεση να λάβουν μέτρα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο κόσμος ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή, αλλά οι πολιτικοί αναρωτιούνται «τότε που είναι οι διαμαρτυρίες;». Αυτή λοιπόν η κινητοποίηση είναι η απάντησή μας.
Η ευθύνη είναι δική μας. Κανένα μεγάλο κίνημα δεν έχει φέρει αλλαγή χωρίς τη συσπείρωση μεγάλων αριθμών πολιτών σε ιστορικές στιγμές. Η Πορεία των Λαών για το Κλίμα είναι η ευκαιρία μας να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε τον κόσμο που ξέρουμε πως μπορούμε να έχουμε – έναν κόσμο με καλές δουλειές, καθαρό αέρα και υγιείς κοινωνίες για όλους. Έναν κόσμο του οποίου οι οικονομία θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Έναν κόσμο προστατευμένο από ανεξέλεγκτες, κλιματικές καταστροφές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...