Θεοδωράκης:Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις

ImageHandler.ashxΟ επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες,ανέφερε «Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής. Το δίλημμα είναι «διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»»

«Στην πρώτη μου ομιλία ως βουλευτής, πέρυσι, πρότεινα να προσπαθήσουμε από κοινού να διαλύσουμε την τριγωνική σχέση τραπεζών – MEDIA και πολιτικής. Μια σχέση που νοθεύει την ενημέρωση, που προσπαθεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και επιβαρύνει και τα δημόσια ταμεία.

Αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησα τότε – Φεβρουάριος του 2015. Αυτή ήταν και είναι η πρώτη προτεραιότητα στο χώρο των ΜΜΕ. Να κόψουμε την τροφοδοσία των ΜΜΕ με πολιτικό χρήμα. Και όταν λέω πολιτικό χρήμα εννοώ τα δάνεια – όχι τα νόμιμα δάνεια που μπορεί να πάρει οποιαδήποτε επιχείρηση – αλλά τα δάνεια που δίνονται με πολιτικές εντολές» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Πάμε να δούμε όμως τι κάνετε εσείς. Λέτε: «θέλω να κλείσω τέσσερα κανάλια και να δώσω άδεια σε άλλα τέσσερα». Γιατί όμως μόνο 4 κανάλια; Τώρα εκπέμπουν 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Γελάνε οι τεχνικοί της τηλεόρασης με τον ισχυρισμό σας ότι στο ψηφιακό φάσμα που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα χωρούν μόνο 4 κανάλια. Και τώρα πώς εκπέμπουν 8 κανάλια;

Είναι σαν να λέτε απειλώ τους 8 ότι θα γίνουν 4, με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί μου. Ταυτόχρονα υπόσχομαι και σε ένα Τούρκο– άρα το παιγνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθότι οι 8 μπορεί να γίνουν 3 και πάει λέγοντας.  Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι ρυθμίσεις σας δεν βάζουν τάξη στο χάος. Αλλά παζάρια με τους καναλάρχες, με τον υπουργό να κρατά την σπάθα και να αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει. Προφανώς θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος.»

«Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα θέτεται είναι ‘διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ . Εσείς έχετε αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η Ευρώπη, που είναι το πρότυπό μας – ελπίζω και το δικό σας – λέει ότι ο κίνδυνος είναι η συγκέντρωση της εξουσίας των ΜΜΕ σε λίγα πρόσωπα. Αυτό που ακριβώς προωθείτε Το λέει και η ΕΣΗΕΑ. Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε προέρχεται από πολιτικούς είτε από επιχειρηματίες

Ακούστε λοιπόν την Ευρώπη. Ακούστε τους δημοσιογράφους. Ακούστε τους εργαζόμενους. Και ξεκολλήστε από τον ρόλο του μεγάλου καναλάρχη».

«»Η καταρρέουσα κυβέρνηση για να στηριχτεί στήνει τη δική της διαπλοκή. Η κυβέρνηση παζαρεύει με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να βάλει στη θέση των παλιών καναλαρχών νέους πιο συνεργάσιμους με το Μαξίμου». Υπογραφή Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκτός αν μου πείτε ότι ο Παναγιώτης είναι πια όργανο των ολιγαρχών» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατέληξε:

«Η μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού. Όπως κάνετε στο Κράτος. Ζηλέψατε τη δόξα των προκατόχων σας. Αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ εσείς ετοιμάζεστε για πρώτη φορά σε δυτική χώρα να ρίξετε μαύρο σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Παραφράζοντας τους ποιητές θα έλεγα: Είστε το παλιό – Που σέρνεται πάνω σε καινούργια δεκανίκια. Αλλά αυτό δεν σας κάνει νέο!»».

The post Θεοδωράκης:Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...