Θεοδωράκης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

Θεοδωράκης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 28/04/2016 – 16:57

Θεοδωράκης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

«ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»                                      

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μία διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας αλλά μία ακόμα παράσταση από την κυβέρνηση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες με τους θεσμούς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της, δηλαδή το «Διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και λίγο πριν την ασφυξία υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν».

Για τη σκληρή στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι «υπάρχουν και υπερβολικές απαιτήσεις  αλλά αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις καλλιεργούνται από τη στάση της κυβέρνησης».

Όπως ανέφερε, «όταν μια κυβέρνηση δεν έχει σαφέστατα όρια σε μια διαπραγμάτευση, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι το “όχι” μπορεί να γίνει “ναι” και το “ναι” μπορεί να γίνει “όχι”, τότε ο κάθε δανειστής μπορεί να απαιτεί το ανώτερο στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι «υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδι με εκλογές ή δημοψήφισμα».

Κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού, κάτι τέτοιο θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, «θα είναι μια ρώσικη ρουλέτα γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι για άλλη μια φορά αποδυναμωμένη και οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση τους “παίζει”».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...