Θεοδωράκης: Η πολιτική δεν είναι το μοίρασμα των χρημάτων στους φίλους μας

Θεοδωράκης: Η πολιτική δεν είναι το μοίρασμα των χρημάτων στους φίλους μας

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 20/05/2016 – 20:34

Θεοδωράκης: Η πολιτική δεν είναι το μοίρασμα των χρημάτων στους φίλους μας

Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους χειρισμούς της στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων είπε ότι έχασε πολύτιμο χρόνο για να ικανοποιήσει τα κομματικά της στελέχη και τώρα κάνει κάποιες αποκρατικοποιήσεις που το μεγάλο δυναμικό της κυβέρνησης δεν τις πιστεύει.

«Η πολιτική δεν είναι “δώσε μου μερικά λεφτά να τα μοιράσω σε μερικούς φίλους μου”. Η χώρα θέλει σχέδιο, θέλει τολμηρούς πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, που είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μια σταθερή πορεία παρά τους όποιους κλυδωνισμούς. Θέλει μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια πολύ μεγάλη αναταραχή, θα διακινδυνεύσουμε τα κονδύλια που είναι να πάρουμε για ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει νέα κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση αλλαγής.

Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές. Προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε απ΄ αυτή τη κακή διακυβέρνηση. Να ηρεμήσει λίγο ο τόπος, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα».

Σχολιάζοντας τις συνεργασίες και τις διεργασίες στο χώρο του κέντρου πρόσθεσε: «Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους. Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η κουβέντα. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία τέτοια κουβέντα.

Ότι γίνονται συζητήσεις για να δούμε πού συγγενεύουμε πολιτικά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αναλώνω τον χρόνο μου στο ποια μορφή θα έχει η συνεργασία. Εγώ λέω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια μεγάλη πρόταση, μια κεντρώα, μεταρρυθμιστική, προοδευτική πρόταση. Αυτό που θεωρούμε το σοβαρό κέντρο, το κέντρο της λογικής. Αλλά αυτό δε θα γίνει με τα παλιά υλικά, δε θα γίνει με την αναπαλαίωση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...