Θηλιά στην οικονομία τα χρέη των επιχειρήσεων σε δημόσιο και ταμεία

Θηλιά στην οικονομία τα χρέη των επιχειρήσεων σε δημόσιο και ταμεία

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ Τσίπρα που θα εξαγγελθεί στη Δ.Ε.Θ. ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας που μετράει τις πληγές της που άνοιξαν τα εφιαλτικά μνημόνια.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις διαρροές ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα με τον άδικο όπως ο ίδιος χαρακτήρισε ΕΝΦΙΑ τον οποίο πρόκειται να μειώσει δραστικά.

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ μειώσεις της φορολογίας και του ΦΠΑ είναι επίσης απαίτηση των μικρομεσαίων επαγγελματιών που έχουν γονατίσει από την κρίση.

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ είναι και οι παροχές σε άνεργους και σε όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

ΒΕΒΑΙΑ το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη είναι η προστασία των συντάξεων και όλοι στοιχηματίζουν ότι θα τα καταφέρει.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ καλείται να δώσει λύση και σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν γονατίσει επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

ΕΙΝΑΙ έγκλημα, επιχειρήσεις που άντεξαν οκτώ χρόνια μνημονίων να σβήσουν από την ασφυξία που προκαλούν τα χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

ΜΕΧΡΙ τώρα η κυβέρνηση δεν μπορούσε να βρει μια βιώσιμη λύση γιατί η τρόικα έφερε αντιρρήσεις με αποτέλεσμα να περάσει ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον οποίον ελάχιστες επιχειρήσεις μπόρεσαν να ενταχθούν.

ΓΙΑ να είναι ολοκληρωμένο το πακέτο που θα παρουσιάσει ο Αλέξης στη Δ.Ε.Θ. θα πρέπει να περιλαμβάνονται γενναία μέτρα για τη ρύθμιση των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341454-THelia-sten-oikonomia-ta-chree-ton-epicheireseon-se-demosio-kai-tameia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...