Θρίλερ στον αέρα: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone

Θρίλερ στον αέρα: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone

Eνα εμπορικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροπλάνο κοντά στο αεροδρόμιο του Κεμπέκ στις 12 Οκτωβρίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Skyjet που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο χτυπήθηκε ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμο Ζαν Λεσάζ του Κεμπέκ αλλά κατάφερε να προσγειωθεί χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

“Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται συγκρουση μεταξύ μη επανδρωμένου και εμπορικού αεροσκάφους στον Καναδά. Είμαι πολύ ανακουφισμένος που το εμπορικό δεν υπέστη παρά μικρές ζημιές και προσγειώθηκε με ασφάλεια” ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal de Québec το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν 6 επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος, χτυπήθηκε στο δεξιό φτερό ενώ βρισκόταν σε ύψος 450 μέτρων και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Ο Γκαρνό υπενθύμισε στους χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ότι το να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αεροσκάφους τιμωρείται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 25.000 δολάρια Καναδά (περίπου 13.000 ευρώ), με φυλάκιση ή και με τα δύο.

Στον Καναδά απαγορεύεται να πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ύψος μεγαλύτερο των 90 μέτρων και σε ακτίνα μικρότερη των 5,5 χιλιομέτρων γύρω από αεροδρόμια. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει στο υπουργείο Μεταφορών 1.596 καταγγελίες για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και οι 131 από αυτές τις περιπτώσεις ήταν “ανησυχητικές για την ασφάλεια των αερομεταφορών”, σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/305505-THriler-ston-aera-Aeroskaphos-sygkroysteke-me-drone ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...