Θ.Παπαθανάσης: Όχι στην Απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης

Μόνο με ισχυρούς Δήμους μπορεί να επιτευχθεί η Ανάπτυξη του τόπου μας” δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ
«Το νομοσχέδιο δεν απαντά  στις ανάγκες που έχει  η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες,είναι σε  λάθος κατεύθυνση άρα λοιπόν πρέπει είτε να αποσυρθεί ή να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ του υπουργείου και του αυτοδιοικητικού κόσμου» δήλωσε ο τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Θανάσης Παπαθανάσης, μετά την ολοκλήρωση  της  έκτακτης γενικής συνέλευσης  της ΚΕΔΕ και το κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ ΕΝΠΕ με μοναδικό αντικείμενο το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”. Ο  κ.Παπαθανάσης εστίασε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και είπε πως θα πρέπει το Υπουργείο να περιμένει ώστε η ΚΕΔΕ να καταθέσει εντός 2-3 μηνών ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που θα ενισχύει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και θα αποτελεί μια πραγματική μεταρρύθμιση.

” Δυστυχώς είναι ένα αποσμασματικό νομοσχέδιο που δεν περιλαμβάνει καμμία από τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και θα δημιουργήσει μόνο απορρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες.

Η μόνη στόχευση του νομοσχεδίου είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική. Το μείζον δηλαδή θέμα που βλέπει η κυβέρνηση ως πρόβλημα δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση είναι ο τρόπος εκλογής των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών. Σημαντικότατα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχουν αφού καμμία αναφορά δεν γίνεται σε αυτά.
Η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων μεταξύ Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, οι πόροι που δεν προβλέπονται,η καταστατική θέση των αιρετών, η πάταξη της γραφειοκρατίας, η φορολογική αποκέντρωση, η δυνατότητα των Δήμων να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις και να υλοποιούν το προγραμμά τους και το έργο τους χωρίς εμπόδια είναι μόνο μερικές απο τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται για να μιλάμε για μία σημαντική μεταρρύθμιση του κράτους και μια πραγματική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση. 
Μόνο με ισχυρούς Δήμους θα επιτευχθεί η Ανάπτυξη του τόπου μας”


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...