Ιδού πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς ύπνο -Ποια ακραία προβλήματα προκαλεί η έλλειψη (βίντεο)

Ιδού πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς ύπνο -Ποια ακραία προβλήματα προκαλεί η έλλειψη (βίντεο)
Υπνος ευφραίνει…υγεία! Εχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς ύπνο. Εφιάλτης!
Τόσο η έλλειψη ύπνου όσο και η αϋπνία, γράφει το onmed.gr, είναι αρκετά υποτιμημένα προβλήματα που απασχολούν όμως εκατομμύρια ανθρώπους. Παράλληλα, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά εκτιμούν τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας.

22 ώρες χωρίς ύπνο: Όταν δεν έχει επιτευχθεί το στάδιο REM του ύπνου (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών) τη νύχτα, εκδηλώνεται έντονη νευρικότητα και συναισθηματική αστάθεια την επόμενη ημέρα.

28 ώρες χωρίς ύπνο: Μπορεί να βιώσουμε μια έκρηξη δημιουργικότητας. Όταν το μυαλό είναι κουρασμένο, οι σκέψεις δε φιλτράρονται και αυτό μπορεί να απελευθερώσει τη φαντασία.

38 ώρες χωρίς ύπνο: Ο χρόνος που περνά μοιάζει με μαρτύριο. Οι ανησυχίες για τον ύπνο – και την έλλειψή του – πυροδοτούν το άγχος, κάτι που μας εμποδίζει ακόμη περισσότερο να κοιμηθούμε.

42 ώρες χωρίς ύπνο: Συναισθηματική εξάντληση. Το σώμα αντιδρά στην κόπωση και ξεσπάμε σε κλάματα, ώστε να αντισταθμιστεί η ανισορροπία των χημικών ουσιών που υπάρχουν στο σώμα μας.

47 ώρες χωρίς ύπνο: Αρχίζουμε να βλέπουμε οράματα. Η έλλειψη ύπνου θολώνει τη σκέψη, πυροδοτώντας τις παραισθήσεις.

56 ώρες χωρίς ύπνο: Ολόκληρο το σώμα υπολειτουργεί. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποδείξουν τη βιολογική μας ανάγκη για ύπνο, όμως όταν καταφέρνουμε να κοιμηθούμε, η εμπειρία μοιάζει με ένα μικρό θαύμα.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...