Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Μαξίμου

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να κηρυχθεί χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος έκταση σχεδόν 300 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού.

Το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα προσωπικό στοίχημα για τον πρωθυπουργό, προκειμένου να δικαιωθεί το αφήγημα που έχει προτάξει η κυβέρνηση περί προσέλκυσης επενδύσεων. Ενώ την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας ρίχνεται στο…κυνήγι των επενδυτών, καλείται να διαχειριστεί και τις ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Με το θέμα του Ελληνικού να έχει προκαλέσει  δυσθυμία σε πολλά κορυφαία στελέχη εντός του κόμματος.!

«Γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με τήρηση του νόμου, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η έγκριση των διαδικασιών από το ΣτΕ», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από το Μαξίμου.

Μεσοβέζικη λύση…εν αναμονή της αντίδρασης του επενδυτή

 Εν προκειμένω, η μεσοβέζικη λύση που προκρίθηκε λύνει τα χέρια της κυβέρνησης καθώς μπόρεσαν να συγκεραστούν οι θέσεις του ΚΑΣ με την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η επένδυση. 

Πλην όμως με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του επενδυτή! «Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στην επένδυση, αντίθετα ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την μεταβίβαση των μετοχών της ελληνικό ΑΕ, από το Ελληνικό δημόσιο στην Lamda», σχολίαζε στέλεχος της κυβέρνησης. 

Απεφεύχθησαν τα…χειρότερα

Στο μεταξύ, πράγματι, απορρίφθηκε η πρόταση της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων που ζητούσε αυστηρή κήρυξη με ζώνες για σχεδόν ολο τον χώρο (3.000).  Σημειωτέον, ότι “ζώνες”,  σημαίνει περιορισμός ή και απαγόρευση δόμησης. Ενώ με την παρούσα απόφαση η απλή κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται κανέναν περιορισμό δόμησης, πλην ενός πολύ μικρού τμήματος 280 στρεμμάτων.

Σε ισχύ επίσης είναι το Μνημόνιο που εξασφαλίζει την ταχύτητα σε όλες τις διαδικασίες των αδειοδοτήσεων που θα απαιτηθούν.

Τα επόμενα βήματα

Στα επόμενα βήματα τέλος, εκκρεμεί η έκδοση του προεδρικού διατάγματος του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης όπως επίσης και να εκδοθούν οι εφαρμοστικές του υπουργικές αποφάσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303856-Ikanopoiese-sto-Maximoy-apo-ten-apophase-toy-KAS-gia-to-Elleniko ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...