Ισπανία: Ένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει τους λαθρομετανάστες

Ισπανία: Ένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει τους λαθρομετανάστες
Δύο κόσμοι σε ένα «κλικ» – Άλλοι παίζουν γκολφ αμέριμνοι κι άλλοι προσπαθούν να πηδήξουν το φράχτη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή

Στην Ισπανία, στην περιοχή της Μελίγια, ένας φράκτης χωρίζει το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, από την… καλύτερη ζωή.

Η συγκλονιστική φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν αυτόπτη μάρτυρα μιας από τις πιο συνταρακτικές καταγραφές των διαφορών αυτού του κόσμου: Από τη μια κάποιοι καλοντυμένοι περνούν το χρόνο τους παίζοντας γκολφ σε γήπεδο με φροντισμένο γκαζόν, με τα ακριβά τους μπαστούνια, τα περιποιημένα τους ρούχα… Από την άλλη, δίπλα ακριβώς στο γήπεδο του γκολφ, σκαρφαλωμένοι στο συρμάτινο φράχτη που χωρίζει την Ισπανία από το Μαρόκο, εξαθλιωμένοι μετανάστες προσπαθούν να βρουν την ευκαιρία να μπουν λαθραία στη χώρα, να ξεκινήσουν μια άλλη ζωή από εκείνη που τους έστειλε εκεί, μετέωρους στο κενό.

Λίγες μέρες πριν ακριβώς στο σημείο αυτό στη Μελίγια, ένα περιστατικό βίας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς Ισπανοί αστυνομικοί φαίνονταν να χτυπούν μέχρι αναισθησίας έναν μετανάστη, τον Ντάνι, που επιχειρούσε να περάσει το φράχτη. Στη συνέχεια, κρατώντας τον από χέρια και πόδια, τον μετέφεραν κυριολεκτικά σηκωτό πίσω στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο, ο Ντάνι έχασε το ένα του νεφρό και έμεινε παράλυτος από το περιστατικό.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική συνεχίζονται απτόητες, αφού στην προκειμένη περίπτωση (όπως και σε πολλές άλλες…) δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Στην εικόνα, που είναι από τις πιο δυνατές απεικονίσεις του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, φαίνονται περίπου 12 άτομα, κρεμασμένα στα σύρματα, σε μεγάλο ύψος από το έδαφος, με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.

Υπολογίζεται ότι μόνο τη Δευτέρα πάνω από 300 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ισπανία, ενώ σε βίντεο που μετέδωσε το Euronews, φαίνονται κάποιοι από αυτούς που ξεπέρασαν το φράχτη, να πανηγυρίζουν. Σαν να έχουν κερδίσει την ίδια τους τη ζωή…

Όσοι καταφέρουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμο φιλοξενούνται σε κέντρα παραμονής μεταναστών και δικαιούνται να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...