Κίνα: Συνέλαβαν Ιάπωνα με την κατηγορία της κατασκοπείας

Κίνα: Συνέλαβαν Ιάπωνα με την κατηγορία της κατασκοπείας

Κίνα κατασκοπεία

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν τη Δευτέρα έναν Ιάπωνα με την υποψία ότι είναι κατάσκοπος, σύμφωνα με τοπικά και κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η σύλληψη έγινε στην πόλη Νταλιάν στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Dalian Daily.

 Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κεν Χιγκούτσι ήταν υπό έρευνα από το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας της περιοχής, επειδή θεωρούνταν ύποπτος για κατασκοπεία κατά της Κίνας. Το μικρό όνομα του Χιγκούτσι μπορεί να είναι και τα Τακέσι ή Τακέρου, υπογραμμίζουν οι Κινέζοι.

 Ο Χιγκούτσι είναι ο έβδομος Ιάπωνας που συλλαμβάνεται από την Κίνα με τέτοιου είδους κατηγορίες το τελευταίο διάστημα, καθώς άλλοι έξι συμπατριώτες του είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο με την κατηγορία «παράνομων δραστηριοτήτων». Οι τέσσερεις από αυτούς επέστρεψαν στην Ιαπωνία τον Ιούλιο. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι ένας υπήκοος Ιαπωνίας ερευνάται με την υποψία ότι βλάπτει την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

 Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που δείχνουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις των δύο Ασιατικών χωρών. Το 2016 οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ερευνούν έναν Ιάπωνα για το κατά πόσο βλάπτει την εθνική ασφάλεια, το 2015 τουλάχιστον δύο Ιάπωνες συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και το 2010 τέσσερεις Ιάπωνες συνελήφθησαν όταν μπήκαν σε στρατιωτική ζώνη της Κίνας και άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες χωρίς άδεια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301621-Kina-Synelaban-Iapona-me-ten-kategoria-tes-kataskopeias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...