Κίνημα Αλλαγής: Οι εκπρόσωποι του Καμίνη στην Κεντρική Επιτροπή

Ποιοι είναι οι 40αρηδες που θα μετέχουν στο νέο όργανο.

Ανάμεσα τους και ο Ναυπάκτιος Γιώργος Τσούμας.

Με το σύνθημα «ανανέωση στην πράξη» και με βασική προτεραιότητα την ανάγκη να βγουν μπροστά τα νέα στελέχη της παράταξης, κάτι που αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιώργου Καμίνη, κατατέθηκε από το «Δίκτυο – Ανανέωση» ο κατάλογος με τα 30 στελέχη που θα εκπροσωπούν το δίκτυο στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο όργανο θα αριθμεί 351 μέλη τα οποία, σύμφωνα με την πολιτική συμφωνία που έχει υπάρξει μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, θα κατανέμονται ως εξής: 128 μέλη (ποσοστό 36,5%) θα είναι οι προσκείμενοι στη Φώφη Γεννηματά, 67 μέλη (19%) στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, 50 μέλη (14,2%) στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, 41 μέλη (11,8%) στον Νίκο Ανδρουλάκη, 35 μέλη (10%) στη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου και 30 μέλη (8,5%) στον Γιώργο Καμίνη.

 

Η λίστα θα συμπληρωθεί με τα ονόματα που θα προτείνουν οι Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης και η πλήρης σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Η πανηγυρική συνεδρίασή της τοποθετείται χρονικά για την Κυριακή του Θωμά, όπου τα μέλη του οργάνου θα κληθούν να εκλέξουν τον γραμματέα και την Εκτελεστική Πολιτική Επιτροπή του νέου φορέα.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Καμίνης, περιλαμβάνονται επί το πλείστον στελέχη με πολιτική εμπειρία που αποτελούν τη νέα γενιά της παράταξης και δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο, όπως ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κορακίδης, ο γιατρός και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Β.Ελλάδα, ο φαρμακοποιός και πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο πολεοδόμος μηχανικός Γιώργος Τσούμας και τα πρώην στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γραμματέας της Βασίλης Κίτσιος (πολ. μηχανικός), ο Θάνος Χουντάλας (πολ.μηχανικός) και ο Αντώνης Γκριμώτσης (επιχειρηματίας). Ανερχόμενα στελέχη θεωρούνται ο οικονομολόγος Πασχάλης Αγανίδης, ο υποψ. διδάκτορας πολιτικής επιστήμης Μάνθος Λυδάκης (στέλεχος Περιφέρειας Κρήτης), ο δικηγόρος Μιχάλης Παττακός (με ισχυρά ερείσματα στο Χαλάνδρι), ο διδάκτορας φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Μαρίνος καθώς και οι κυρίες Ευτυχία Θάνου (νομικός με ειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο), Ντίνα Σπυρόπουλου (γεωπόνος) και Άννα Παπαδοπούλου (δικηγόρος, πρώην γραμματέας ΠΑΣΠ Νομικής). Από τη Β. Ελλάδα, εκτός από τον κ. Παραστατίδη, συμμετέχουν στελέχη όπως ο Μπάμπης Παπαιωάννου (στέλεχος της ΓΓ Νέας Γενιάς), ο οικονομολόγος Περικλής Αλιφέρης, ο εκπαιδευτικοί Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης και Κώστας Νικολόπουλος, ο δικηγόρος Γιώργος Χιονίδης και οι κυρίες Μαρία Κυριακίδου και Δήμητρα Φαρμάκη.

Παράλληλα, στη λίστα περιλαμβάνονται έμπειρα αλλά και ανερχόμενα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής της παράταξης των δημάρχων που προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής στην ΚΕΔΕ, Απόστολος Κοιμήσης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, Μαρία Στρατηγάκη, Νέλλυ Παπαχελά. Μεταξύ των μελών του “Δικτύου Ανανέωση” στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχει και η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου.

Στο στενό επιτελείο του Γιώργου Καμίνη για τη δραστηριότητά του στο Κίνημα Αλλαγής, συμμετέχουν ο Οδυσσέας Κορακίδης, ο Γιώργος Τσούμας για τα οργανωτικά, η επί σειρά ετών στενή του συνεργάτιδα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου και ο συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα επικοινωνιακής στρατηγικής Βαγγέλης Τσόγκας.

Τα στελέχη του Γιώργου Καμίνη που θα συμμετάσχουν είναι τα εξής:

Αγανίδης Πασχάλης

Αλιφέρης Περικλής

Γκόλας Νίκος

Γκριμώτσης Αντώνης

Ελευθεριάδης Ευριβιάδης

Θάνου Ευτυχία

Καραμάνου Άννα

Κίτσιος Βασίλης

Κοιμήσης Αποστόλης

Κορακίδης Οδυσσέας

Κοτανίδη Αντιγόνη

Κυριακίδου Μαρία

Λυδάκης Μάνθος

Μαρίνος Κωνσταντίνος

Μπρούλιας Γιώργος

Νικολόπουλος Κώστας

Παναγιωτοπούλου Μαργαρίτα

Παπαδοπούλου Άννα

Παπαϊωάννου Μπάμπης

Παπαχελά Νέλλη

Παραστατίδης Στέφανος

Παρασύρης Φραγκίσκος

Παττακός Μιχάλης

Σπυροπούλου Ντίνα

Στρατηγάκη Μαρία

Τσούμας Γιώργος

Φαρμάκη Δημητρα

Χαραλαμπόπουλος Γιάννης

Χιονίδης Γιώργος

Χουντάλας Θάνος

Πηγή: parapolitika.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...