Κίνηση – ματ από τον Αλέξη Τσίπρα για να σωθούν οι συντάξεις

Κίνηση – ματ από τον Αλέξη Τσίπρα για να σωθούν οι συντάξεις

Ανοιχτό ενδεχόμενο να μη μειωθούν οι συντάξεις άφησε ο Πρωθυπουργός. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να δηλώσει δεσμευμένος στο μέτρο, τονίζοντας ότι μετά το τέλος των μνημονίων, το πως θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του πλεονάσματος είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει να βρεθούν εναλλακτικές  που θα αποτρέψουν περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου. 

Ορθάνοιχτο παράθυρο μη εφαρμογής του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων από την Πρωτοχρονιά άφησε ο Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας. Κλείνοντας το μάτι για πολλές “θετικές ειδήσεις” το προσεχές διάστημα  Η παραπομπή στο παράρτημα του κειμένου του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας μόνο τυχαία δεν είναι, δεδομένου ότι στη λίστα με τις προς ολοκλήρωση δομικές μεταρρυθμίσεις μετά τη μεταμνημονιακή περίοδο δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο και τους συμβούλους του να βρουν όλες αυτές τις φόρμουλες που θα αποτρέψουν περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου.   Καλά πληροφορημένες πηγές, κάνουν επιμένουν ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να σταματήσει και τις δυο περικοπές και στόχος του είναι να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μοσκοβισί: Λαμπρός, επιδέξιος και γενναίος ο Τσίπρας

Γενναίο πολιτικό άνδρα χαρακτηρίζει ο επίτροπος Μοσκοβισί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως τελικώς στράφηκε στη «ρεαλιστική πολιτική». Ανέφερε επίσης ότι έχει καλή συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως πρόσθεσε, Έγινε επικεφαλής μίας “υπεύθυνης” αριστεράς.

Ρέγκλινγκ: Καλή πρόοδος στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία οκταετία, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Υπήρξαν κάποια πισωγυρίσματα όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά υπάρχει καλή πρόοδος στην Ελλάδα σήμερα. «Το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής θα ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί, τον Αύγουστο», τόνισε.
 

Ευγνώμων για τη συνεισφορά του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στην Ολομέλεια της γερμανικής. σχετικά με τα ποσά που μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα αλλά και τον μελλοντικό του ρόλο, μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει επίσης στη συμφωνηθείσα εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος, τονίζοντας ότι «Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την τεχνογνωσία που θα παράσχει το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο. Το ζητούμενο είναι, όλες οι συμφωνίες που έχουν ως τώρα συναφθεί να γίνουν σεβαστές και στο μέλλον».

Σύσκεψη Φορέων – ΔΝΤ για την Οικονομία

Ο Επικεφαλής εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, Πίτερ Ντόλμαν, πραγματοποίησε την Τρίτη σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της ΕΣΕΕ και των λοιπών εργοδοτικών κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ) στο πλαίσιο του Άρθρου IV με θέμα: «Ενίσχυση της Παραγωγικότητας και της Μεγέθυνσης», καθώς τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ έκανε μια σύντομη αναφορά στη σημασία των ΜμΕ για την ελληνική οικονομία διαχρονικά και στους λόγους για την υψηλή συμμετοχή τους στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Στα θετικά της συμφωνίας του Eurogroup, αναφέρθηκε και ο Επικεφαλής του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Η συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, μειώνει σημαντικά τις ανάγκες εξυπηρέτησής του για την επόμενη 15ετία.  Έτσι δημιουργείται σχετική ασφάλεια σε επιχειρήσεις και επενδυτές ως προς την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/335964-Kinese-mat-apo-ton-Alexe-Tsipra-gia-na-sothoyn-oi-syntaxeis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...