Καλιφόρνια: 33 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Καλιφόρνια: 33 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Καλιφόρνια: 33 οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια με τους νεκρούς να φτάνουν τους 33, ενώ η ενίσχυση των ανέμων να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πυροσβέστες.

“Δεν έχουμε ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση, δεν είμαστε καν κοντά. Ωστόσο σημειώνουμε κάποιες προόδους”, επεσήμανε ο Μαρκ Τζιλαρντούτσι διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ επεσήμανε ότι περισσότεροι από 9.000 πυροσβέστες έδωσαν μάχη την Παρασκευή εναντίον 17 εστιών πυρκαγιάς οι οποίες μαίνονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, της πιο πυκνοκατοικημένης των ΗΠΑ. Σχεδόν 900.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με ανάρτηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κάλφαϊρ στο twitter, περίπου 5.700 σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενδέχεται να δυσκολέψουν οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ, με ταχύτητα που έφτανε έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων. Ωστόσο αργότερα πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τον θάνατο ενός εφήβου στην κομητεία Μεντοσίνο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 33.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/305349-Kaliphornia-33-oi-nekroi-apo-tis–pyrkagies ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...