Καμμένος: Έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές

Καμμένος: Έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές

Να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και όλα τα «συμφωνηθέντα» κάλεσε τις χώρες της περιοχής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές».

Σε δηλώσεις του συγκεκριμένα από το Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ζήτησε τη στήριξη της Ρουμανίας για «την άμεση απελευθέρωση των δύο Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών». «Ενημέρωσα τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό» είπε. Επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα «εργάζεται και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη» αλλά παράλληλα ζητάει «από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια, η σχέση Ελλάδας – Ρουμανίας έχει ισχυροποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. «Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική» τόνισε.

Σπυράκη: ο κ. Τσίπρας δε νοιάζεται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ’ αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Πατρίδα μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα», τόνισε η κ. Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «χθες, αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μία ακόμη φορά, εξαφανισμένος». «Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερον στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους», επεσήμανε κλείνοντας.

«Πόλεμος» Καμμένου- Κικίλια

«Ντροπή σου» ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο σχόλιο του Βασίλη Κικίλια στο Twitter σχετικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ σχολίασε στο Twitter τη δήλωση του υπουργού Αμυνας πως οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται όμηροι σε τουρκικές φυλακές.«Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές.Τι λέει γι’ αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν…», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.Η απάντηση του κ. Καμμένου ήρθε ως tweet κάτω από την ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ. «Ντροπή σου», έγραψε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324610-Kammenos-Echoyme-dyo-Ellenes-omeroys-se-toyrkikes-phylakes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...