Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε συμφωνία με το όνομα Μακεδονία (LIVE)

Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε συμφωνία με το όνομα Μακεδονία (LIVE)

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί και δεν θα ψηφίσει την συμφωνία, αν περιέχει μέσα το όνομα ή τον όρο Μακεδονία.Ο κύριος Καμμένος πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα έχει βγει ολοκληρωτικά από τα μνημόνια, κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, δημιουργήθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία τους υπήρξε καλή.

 

“Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό, εάν περιέχει το όνομα ή τον όρο Μακεδονία”. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα δεν θα γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό των Σκοπίων.

«Θεωρώ», είπε ακόμα, «ότι είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει μετά το δημοψήφισμα, να εγκριθεί από τον λαό να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε αφού ολοκληρωθούν αυτά θα έρθει στην Βουλή προς κύρωση, κάτι το οποίο μπορεί να πάρει μέχρι και έναν χρόνο».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα: «Η δική μας θέση είναι ότι αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992».

Ο κ. Καμμένος επανήλθε στην πΓΔΜ λέγοντας ότι: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε από δημοψήφισμα είτε από την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων». Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή την διαδικασία. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατ’ αρχήν στην διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν είναι η Ελλάδα που αποκόπτει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων». Η Ελλάδα είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που εμείς διαφωνούμε αλλά στην κατεύθυνση της λύσης».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμα ότι «εγώ ρισκάρω να πω ότι ο λαός της πΓΔΜ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί αυτή την συμφωνία. Καλώ τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, κυρίως τη ΝΔ.»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334441-Kammenos-Den-tha-psephisoyme-symphonia-me-to-onoma-Makedonia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...