Καμμένος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση-καθαρή η θέση μας

Καμμένος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση-καθαρή η θέση μας

Δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Παρείχε δε την διαβεβαίωση ότι οι ΑΝΕΛ θα τιμήσουν την συμφωνία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της τετραετίας, διαψεύδοντας σχετικά σενάρια. «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η έξοδος από τα μνημόνια οι υποθέσεις της κάθαρσης της διαπλοκής προχωρούν σε καλό βαθμό και σε σύντομο διάστημα οι Έλληνες θα αντιληφθούν τις συνέπειες αυτής της συνεργασίας. Να διαβεβαιώσω τον λαό ότι η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει  συνέπεια τη λήξη της κρίσης και τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους».

Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε με νόημα: «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε». Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τα Σκόπια αν πραγματικά θέλουν λύση να κάνουν υποχωρήσεις. «Η προϋπόθεση που βάζει η Ελλάδα, αν θέλουν λύση οι Σκοπιανοί να κάνουν ότι και οι Άγγλοι που άλλαξαν την ονομασία Μεγάλη Βρετανία σε Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν θεωρούμε ότι τα Σκόπια πρέπει να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν τα τελευταία 70 χρόνια αλλά έχει ιστορία 3.000 ετών. Η συνταγματική κατοχύρωση είναι συνδεδεμένη με το όνομα».

Ερωτηθείς για την στάση της Ελλάδας στην σύνοδο του ΝΑΤΟ απάντησε ότι δεν πιστεύει πως «θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν γίνει οι συνταγματικές αλλαγές, και έτσι δεν τίθεται θέμα τι θα κάνω».  Απαντώντας «σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση», ο Π. Καμμένος σημείωσε: «Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο» . Τέλος, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ο υπ. Άμυνας είπε ότι δεν οργανώνεται από κόμματα αλλά από ανεξάρτητους πολίτες και πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν. «Ο λαός ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις θα είναι εκεί, δεν νομίζω ότι ο Μίκης είναι ακροδεξιός, ή ότι υπάρχει πολιτική ταμπέλα στο συλλαλητήριο.  Είναι Έλληνες πολίτες που βοηθούν τη διαπραγμάτευση. Μέλη των ΑΝΕΛ ως πολίτες θα πάνε, εγώ θα λείπω στο εξωτερικό η οικογένειά μου, όμως θα είναι εκεί» κατέληξε ο Π. Καμμένος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/319419-Kammenos-Sterizoyme-ten-kybernese-kathare-e-these-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...