Καρέ – καρέ η δεύτερη φάση εκκένωσης της Ειδομένης από ψηλά! (Βίντεο)

Τετάρτη 25/05/2016 – 16:53ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ «ΕΞΠΡΕΣ» Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ                                                                                                                                  Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 άτομα έχουν μεταφερθεί σήμερα με πούλμαν από τον πολύπαθο καταυλισμό στα νέα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στη Σίνδο, το Ωραιόκαστρο και το παλιό κτίριο της Softex, στην περιοχή των Διαβατών.
Χθες, κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης απομακρύνθηκαν 2.031 άτομα, επομένως ο μέχρι στιγμής απολογισμός αγγίζει ξεπερνά συνολικά τους 2.500.
Αφού πείστηκαν οι οικογένειες που ήταν στις άκρες του καταυλισμού να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σήμερα είναι η σειρά εκείνων που έχουν καταλάβει την σιδηροδρομική γραμμή.
Αυτό που επιχειρείται είναι αδειάσει με ειρηνικό τρόπο και χωρίς τη χρήση βίας η σιδηροδρομική γραμμή, ώστε άμεσα να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.
Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και αύριο, όπου ίσως επιχειρηθεί να διεξαχθεί δοκιμαστικό δρομολόγιο ασφαλείας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την ίδια ώρα, κάποιοι πρόσφυγες αρνούνται να συνεργαστούν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλουν να μεταφερθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.
Μερικοί, μάλιστα, μάζεψαν τα πράγματά τους από τους χώρους αυτούς και αποχώρησαν με τα πόδια ή ταξί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Πριν από λίγο, δόθηκε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με πλάνα από την επιχείρηση όπως αυτά καταγράφηκαν μέσα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...