Κατρούγκαλος: Διαστρεβλώθηκε η δήλωση μου

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

«Ουδέποτε είπα τον παραλογισμό ότι υπογράψαμε ένα μνημόνιο και μάλιστα θέλαμε να το υπογράψουμε για να ξεπεράσουμε τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας λέω ότι παραποιήθηκε η συγκεκριμένη μου δήλωση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη, που είπε πως είχε δηλώσει «ότι ηθελημένα υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο για να αποκαταστήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου».

«Η δήλωση μου ήταν επί λέξη ότι το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε αποτελεί και αυτό νεοφιλελεύθερο κείμενο αν και πολύ ηπιότερο από τα προηγούμενα και ο σκοπός της πολιτικής μας είναι να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες αιχμές που έχει και να αντικαταστήσουμε τα υφεσιακά του μέτρα με αναπτυξιακά» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

«Παρουσίασα ως παράδειγμα παρόμοιας πολιτικής την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που δεν υπαγορεύτηκε από το μνημόνιο αλλά είχε ως σκοπό την εξουδετέρωση της», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Η απάντηση του Κατρούγκαλου για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

«Δεν είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε να δω τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και αρνήθηκα», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, όταν οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να τον συναντήσουν.

«Χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μου και ενώ ήμουν στη Βουλή, ήρθαν στο υπουργείο Εργασίας. Συνεννοήθηκα με τους εκπροσώπους τους, μάλιστα το ανέφερα αυτό πληροφοριακά στον κύριο πρόεδρο για να διευκολύνει την παρουσία μου στο βήμα, ότι επειδή έπρεπε να είμαι στη Βουλή, θα τους δω εδώ», πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας απευθύνθηκε στο ΚΚΕ που είχε αναφερθεί νωρίτερα στο περιστατικό, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να βασίζεται στο ψέμα. Ένα κόμμα αγώνων, θυσιών και συνέπειας δεν μπορεί να λέει ψέματα», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το θέμα του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...