Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά ομόλογα!

Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά ομόλογα!

Σημαντική βελτίωση για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι αγορές αποτιμούν θετικά τις νέες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Η στήριξη των θεσμών, μετά την ιστορική απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έχουν κάνει πιο ελκυστικούς τους ελληνικούς τίτλους, με αποτέλεσμα τα επιτόκια να έχουν πάρει την κατιούσα και οι επενδυτές να καλοβλέπουν την έκδοση ενός νέου 10ετούς.

Λόγω της ανάκαμψης των χρηματιστηριακών αγορών, οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι σημειώνουν περαιτέρω βελτίωση σήμερα, παρά τις  πιέσεις που δέχονται τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που χθες υποχώρησε στο 3,93% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου, μαζί με την ισχυρότερη βελτίωση στο 5ετές ομόλογο το οποίο φτάνει το 3,015%, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το οικονομικό επιτελείο, να «φτιάξει κλίμα»  στην αγορά.

Έχουν ανακτηθεί οι απώλειες του προηγούμενου μήνα, από την αναταραχή στην αγορά λόγω Ιταλίας. Η απόδοση του 7ετούς παραμένει κάτω από εκείνη που είχε την ημέρα της έκδοσής του τον Φεβρουάριο και διαμορφώνεται στο 3,4845%. Το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα, οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, μαζί με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Δημήτρη Τσάκωνα, βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησαν κύκλο επαφών με εκπροσώπους διεθνών οίκων και παικτών της αγοράς ομολόγων.

Στόχος, να προετοιμάσουν την αγορά για ενδεχόμενη νέα έκδοση, όπως και να πείσουν τους επενδυτές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. Η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη των υψηλών αναπτυξιακών στόχων της Οικονομίας, τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336910-Kerdizoyn-edaphos-ta-ellenika-omologa ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...