Κι όμως αυτά τα πράγματα φέρνουν καλή τύχη!

Κι όμως αυτά τα πράγματα φέρνουν καλή τύχη!

Η καλή τύχη είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν και αναζητούν στη ζωή τους. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα τα οποία έχουν συνδεθεί με την καλοτυχία και την ευδαιμονία και που ο καθένας έχει στο σπίτι του σε διαφορετική μορφή.

Εκτός από τα τετράφυλλα τριφύλλια, τα ρόδια ή ό,τι άλλο χαρακτηρίζει κανείς ως γούρι του, κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του πράγματα στα οποία δεν πάει το μυαλό μας ότι φέρνουν καλοτυχία.

Το μπαμπού

1

Το είδος μπαμπού που λέγεται, Dracaena braunii, σύμφωνα με την κινεζική λαογραφία, μπορεί να φέρει ευημερία για ένα χρόνο, αν δοθεί ως δώρο στην αρχή του νέου έτους. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να φέρει κακή τύχη για 29 χρόνια εάν το φυτό πεθάνει τον πρώτο χρόνο, αφού έχει δοθεί σαν δώρο.

Τα βελανίδια

1

Σύμφωνα με τη νορβηγική λαογραφία, τα βελανίδια φέρνουν καλή τύχη. Έχοντας μερικά βελανίδια στην τσέπη τους οι Νορβηγοί πιστεύουν ότι προστατεύονται από φόβους, πόνους και ασθένειες.

Ο αριθμός 8

1

Αν πιστεύατε στο τυχερό 7 ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Στην Κίνα, ο αριθμός οκτώ («ba») έχει παρόμοια προφορά με τη λέξη πλούτος ή τύχη («fa»), και έτσι ο αριθμός συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καλοτυχία.

Τα γουρούνια

1

Μπορεί τα γουρούνια να μην είναι ιδιαίτερα συμπαθή ζώα και κάποιοι να τα έχουν συνδυάσει με μια άσχημη εικόνα ή καλύτερα μυρωδιά, όμως για τους Γερμανούς δεν ισχύει αυτό. Απεναντίας στην καθημερινότητά τους θα ακούσετε να λένε «Schwein gehabt!», δηλαδή «έχεις γουρούνι» και η φράση δε λέγεται υποτιμητικά, κάθε άλλο μάλιστα. Κατά το μεσαίωνα η κατοχή γουρουνιών ήταν ένδειξη ευημερίας και σήμαινε ότι η οικογένεια που διέθετε γουρούνια δε θα πεινούσε. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/317884-Ki-omos-ayta-ta-pragmata-phernoyn-kale-tyche ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...