Κι όμως… ο ύπνος αποτελεί το «κλειδί» για την ευτυχία!

Κι όμως… ο ύπνος αποτελεί το «κλειδί» για την ευτυχία!

Τι αποκάλυψε επιστημονική έρευνα

Για όλους εκείνους που προτιμούν να κοιμηθούν από το να βγουν για ποτό, που τους αρέσει τα Σαββατοκύριακα τα μεσημέρια να πέφτουν για έναν υπνάκο του μισάωρου και να ξυπνάνε μετά από 3-4 ώρες και να μη θυμούνται ούτε το όνομά τους!

Ήταν ήδη λοιπόν γνωστό ότι ο ύπνος μπορεί να «υπερηφανεύεται» για μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις, αλλά τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν και κάτι ακόμα πιο σημαντικό!

Ο καθηγητής Richard Wiseman, από το Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ, δήλωσε: «Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι μικροί ύπνοι που διαρκούν λιγότερο από 30 λεπτά (τα λεγόμενα power naps) και που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μας κάνουν πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς, αλλά τώρα έχουμε νέα ευρήματα που υποδηλώνουν ότι μπορείτε μόνο ένα σύντομο υπνάκο να γίνετε και πιο ευτυχισμένοι»!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 1.000 συμμετέχοντες που τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε κάποια ψυχολογικά τεστ σχετικά με τις συνήθειες τους στον ύπνο.

Ανάλογα με τις απαντήσεις τους στη συνέχεια βγήκε μια βαθμολογία σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι είναι στην ζωή τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της ημέρας έπαιρναν έναν μικρό υπνάκο είχαν μέση βαθμολογία 3,67 στα 5 ενώ εκείνοι που κοιμόντουσαν μόνο το βράδυ είχαν μέσο όρο 3.44.

Επίσης, το 66% αυτών ανέφεραν ότι ένιωθαν ευτυχισμένοι σε σύγκριση με το 56% των των ανθρώπων που κοιμόντουσαν μόνο μια φορά την ημέρα.

Μάλιστα σε μια παλαιότερη έρευνα του 2014 για το ίδιο θέμα, οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας ευθύνεται για πολλούς πρόωρους θανάτους καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός καταπονείται και πολλές φορές δεν μπορεί να αναπληρώσει την καταπόνηση αυτή μόνο με 6-7 ώρες βραδινό ύπνο.

Οπότε τώρα πια, αν σας πιάσει το αφεντικό ή ο καθηγητής να κοιμάστε, πείτε του απλά: άσε μας μωρέ, δεν θα πεθάνουμε κιόλας!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/277656-Ki-omos-o-ypnos-apotelei-to-kleidi-gia-ten-eytychia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...