Κλείνει για πάντα το εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη!

Κλείνει για πάντα το εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη!

Σε εθελουσία οι 250 εργαζόμενοι!  

 Κλείνουν για πάντα οι πόρτες στο εργοστάσιο της πρώην Πίτσος, στο Ρέντη, με αποτέλεσμα 250 εργαζόμενοι, που απασχολούνταν στην παραγωγή, να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία!  Η γερμανική εταιρεία BHS που την έχει αγοράσει από το 1977, αποφάσισε να αποχωρήσει από την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα, κλείνοντας ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο που άνοιξε με την ίδρυση της Πίτσος, το 1865. Ακόμα μία πολυεθνική επιχείρηση φεύγει από την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην αποεπένδυση από τον τομέα της παραγωγής.

Σήμερα, η διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου. Η γραμμή παραγωγής των ψυγείων, είχε κλείσει από καιρό και τώρα το εργοστάσιο κατασκεύαζε, κυρίως εστίες κουζίνας. Οι Γερμανοί της BHS,  δεν έκρυβαν τα από καιρό καταρτισμένα σχέδιά τους για την μεταφορά και της γραμμής παραγωγής κουζινών στις μονάδες της, στην Τουρκία. Αποτέλεσμα, χάνονται 250 θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά, που θα μεταφερθούν στη γείτονα χώρα.

Το εργοστάσιο

Η σύγχρονη βιομηχανική μονάδα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατασκευάζει κουζίνες, ψυγεία και καταψύκτες, αν και η παραγωγή είχε μειωθεί τα τελευταία χρονια.  Η επιχείρηση έχει υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Λευκωσία, στην Κύπρο. Τα προϊόντα και τα εμπορεύματά της BSH φέρουν τα σήματα «Pitsos», «Bosch», «Siemens», «Gaggenau» και «Neff».

Το πρόγραμμα εθελουσίας

Όπως είναι γνωστό, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να απασχολεί τους  250 εργαζόμενους, στους οποίους η εταιρία έχει προτείνει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αναστολή λειτουργίας. Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου. Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου περιλαμβάνει τη νόμιμη αποζημίωση, συν παροχή 4.000 ευρώ για κάθε ένα έτος εργασίας στην εταιρεία. Επίσης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει και έναν χρόνο ασφάλισης στους εργαζόμενους που θα απολυθούν.

Πίτσος μία ιστορία 152 χρόνων!

 Η αρχή της ιστορίας της Πίτσος φτάνει 152 χρόνια πριν, στο μακρινό 1865, όταν ξεκίνησε σαν μία μικρή επιχείρηση με το οικογενειακό όνομα που στεγαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από μία πλούσια ιστορία, που το όνομα Πίτσος έγινε μέρος εκατομμύριων νοικοκυριών,  το 1977 η βιομηχανία περιήλθε κατά 60% στις γερμανικές βιομηχανίες BSH και Siemens.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306165-Kleinei-gia-panta-to-ergostasio-tes-Pitsos-stoy-Rente ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...