Κλοπές, σερβικές εταιρίες και πλειστηριασμούς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της SPIDER

Κλοπές, σερβικές εταιρίες και πλειστηριασμούς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της SPIDER

ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPIDER

Συνάντηση εργαζομένων της  SPIDER με τον Γ.Γ. Εργασίας Α. Νεφελούδη

Οι καταγγελίες των εργαζομένων της SPIDER για ύπαρξη άλλων παρένθετων εταιρειών, ότι πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία κινδυνεύουν με κλοπές και ότι οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αποβαίνουν άγονοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης τους, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας, «ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ», παρουσία αντιπροσωπείας της ΠΟΕΜ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ), ανέφεραν στις  καταγγελίες τους ότι οι ιδιοκτήτες, αποφάσισαν πριν τρία χρόνια τη μεταφορά πόρων για το άνοιγμα άλλης εταιρείας σε χώρα της Βαλκανικής, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση και διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στα Γιάννενα, έχοντας δημιουργήσει σημαντικές οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο και οδηγώντας 120 εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, καταγγέλλουν επίσης την ύπαρξη άλλων παρένθετων εταιρειών, ότι οι παραγγελίες που ήταν σε εκκρεμότητα εκτελούνται από εταιρεία που βρίσκεται στην Σερβία, ότι πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία κινδυνεύουν με κλοπές από το εργοστάσιο στα Γιάννενα και ότι οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αποβαίνουν άγονοι.  

Από την πλευρά του κ. Νεφελούδη, δηλώθηκε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί με τον πλέον επίσημο τρόπο στην «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών προς την ιδιοκτησία της εταιρείας. Τέλος, δηλώθηκε ότι η ενίσχυση των εργαζόμενων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325402-Klopes-serbikes-etairies-kai-pleisteriasmoys-kataggelloyn-oi-ergazomenoi-tes-SPIDER ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...