Κοινωφελής εργασία: Αλαλούμ με «απορριφθέντες»

http://agrinioreport.com/

Εν αναμονή για τα αποτελέσματα (επιτέλους) των δικαιούχων της Κοινωφελούς Εργασίας-Προβληματισμό προκαλεί στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, το γεγονός ότι υπήρξαν άνεργοι που κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι η αίτησή τους έχει απορριφθεί, πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

οαεδΝα σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, συνεπώς έχει σχεδόν παρέλθει ένας μήνας σχεδόν και ακόμα, δεν έχει καταστεί δυνατό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες. Εκτός αυτού είναι δεδομένο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποβολή ενστάσεων καθώς και η απαραίτητη εξέτασή τους και επομένως γίνεται αντιληπτό ότι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, μεταφέρεται όλο και πιο πίσω χωρίς να είναι ακόμη γνωστή η τελική τους ανάρτηση.

Πέρα από όλη αυτή τη καθυστέρηση, που πλέον μας έχει γίνει «συνήθειο» στη χώρα που ζούμε, ανακύπτει κι άλλο ένα πρόβλημα για το οποίο οι αντιδράσεις είναι αθρόες. Ο λόγος για τις περιπτώσεις ανέργων που είχαν κάνει την αίτησή τους κανονικά και έχουν ήδη απορριφθεί από το σύστημα (;;) χωρίς να έχουν βγει καν τα αποτελέσματα. Αλλά η μεγαλύτερή τους ένσταση, σύμφωνα με διαμαρτυρίες, έγκειται στο γεγονός της απόρριψης που δεν είναι άλλο από το ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι απορρίφθηκαν επειδή ήταν επιτυχόντες σε πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας κατά την περίοδο 2013-2014, κάτι που είχε μεν αναρτηθεί στην σχετική εγκύκλιο αλλά δεν είχε γίνει και η εκάστοτε αλλαγή στο σύστημα προκειμένου να μην τους επιτραπεί να συμπληρώσουν την αίτησή τους εξ’αρχής.

Άλλοι πάλι που διαθέτουν κλειδάριθμο κατάφεραν να μπουν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Οργανισμού και να διαπιστώσουν την πορεία της αίτησής τους, αν και κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες που αναγράφεται ότι η αίτηση απορρίφθηκε επειδή ο αιτών είναι ήδη επιτυχών σε αντίστοιχο πρόγραμμα, πρόκειται πιθανότατα για όσους έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα voucher για νέους πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και δεν μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο προγράμματα χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ούτε αυτό ακόμη από τον ΟΑΕΔ.

Ένα γενικότερο μπάχαλο με καθυστερήσεις, απορρίψεις άνευ λόγου και αιτίας και ταλαιπωρία ανέργων που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μπουν στην αγορά εργασίας σε ένα «σύστημα» που είναι σαθρό και σάπιο από τα θεμέλιά του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...