Κομισιόν: Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον

Κομισιόν: Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 18/04/2016 – 15:49

Κομισιόν: Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον

«ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ»

«Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι Θεσμοί επιστρέφει στην Αθήνα “σήμερα και αύριο” με στόχο “την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν”.

«Το Εurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για αποτίμηση της προόδου και καταγραφή της κατάστασης», ανέφερε ο εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι: «δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες, αλλά έχει υπάρξει πρόοδος και η δυναμική της πρέπει να έχει συνέχεια». Ωστόσο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατέστησε σαφές ωστόσο ότι «η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την Κομισιόν, αλλά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι η Κομισιόν δεν κάνει εικασίες σε σχέση με την πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι στόχοι της συμφωνίας του Αυγούστου θα επιτευχθούν.

«Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική, αποτελεσματική, κοινωνικά δίκαιη και οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να γίνονται σεβαστοί». Ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν και κατά πόσο τα μέτρα πρέπει να νομοθετηθούν όλα τώρα, ή σε διαφορετικά χρονικά σημεία «αφήνουμε τις λεπτομέρειες στους διαπραγματευτές και όχι στην αίθουσα Τύπου», σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...