Κοσμοπλημμύρα στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας για την γιορτή του Κάστανου και Τσίπουρου (Vid-Pics)

RΠερισσότεροι από 3000 συνολικά επισκέφθηκαν χθες,την παραδοσιακή πλέον γιορτή της Ορεινής Ναυπακτίας,την γιορτή του κάστανου και του τσίπουρου,στην γραφική Άνω Χώρα.

Ο δήμος Ναυπακτίας ως υποστηρικτής της εκδήλωσης,ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος,οι εθελοντές,οι γυναίκες του χωριού και οι τοπικοί επαγγελματίες είχαν ετοιμάσει εδέσματα και γλυκά,παραδοσιακά κάστανα της περιοχής ψημμένα στα κάρβουνα,τσίπουρο,και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με την συμμετοχή του χορευτικού ομίλου ΝΑΥΣ του Γ.Βαφειάδη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας κ.Κοτρωνιάς,η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και δημοτική σύμβουλος κ.Σμπούκη και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Κανέλλος

Η Άνω Χώρα χτισμένη στα 1050 μ. υψόμετρο,φημίζεται εκτός των άλλων για την αφθονία της σε κάστανα,αφού είναι πνιγμένη μέσα σε δάση από Έλατα και καστανιές.Έτσι κάθε χρόνο αυτή την εποχή στα μέσα του Οκτώβρη,φορά τα γιορτινά της και αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα,σε ένα εορταστικό τριήμερα που ξεκινά με την προετοιμασία των καζανιών για το τσίπουρο από την Παρασκευή,για να ξημερώσει το Σάββατο κατά το οποίο βρίσκει ολόκληρο το χωριό αγκαλιασμένο από τις μυρωδιές του φρεσκοψημμένου κάστανου και τις άλλες λιχουδιές που ετοιμάζουν οι γυναίκες του χωριού.

Τα ποτήρια γεμίζουν από τον “λουλά”,όπου το αχνιστό και μερακλήδικο τσίπουρο ρέει άφθονο.

Ολόκληρο το χωριό μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες γίνεται μια παρέα,χορεύοντας και τραγουδώντας υποδεχόμενοι έτσι μ αυτόν τον τρόπο,τον ερχομό του χειμώνα,παίρνοντας μαζί τους στο τέλος,τις καλύτερες αναμνήσεις από μια γωνιά του δήμου μας,που κρύβει μαγικές ομορφιές απαράμιλλου φυσικού κάλλους και φιλοξενίας.

Και του χρόνου !!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...