Κοτζιάς: Απορίας άξιο πως πέρασε το πανό στο γήπεδο

Κυριακή 12/06/2016 – 11:15Κοτζιάς: Απορίας άξιο πως πέρασε το πανό στο γήπεδοO ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΟ EURO 2016 ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ… ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ      Στην πρόκληση με το ανθελληνικό πανό που ανήρτησαν Αλβανοί εθνικιστές στον αγώνα της Αλβανίας με την Ελβετία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
«Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο Mega.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ανάγνωσης του Κορανίου εντός του ναού της Αγίας Σοφίας, ο Νίκος Κοτζιάς είπε πως το κέρδος είναι ότι οι εταίροι μας κατάλαβαν πως το θέμα είναι διεθνές και όχι απλά ελληνοτουρκικό.
«Οι Τσάμηδες της Ηπείρου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις στατιστικές που υπήρχαν ήταν 18.000. Κατά συνέπεια ακόμα κι αν ήμασταν τόσο κακοί, όπως έγραφε αυτό το πανό, 100.000, δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Το δεύτερο είναι ότι ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων. Αντίθετα οι ηγέτες των Τσάμηδων στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν τα κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος, λειτούργησαν ως δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι’ αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο», πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς.
«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πολιτική, είναι ότι αυτοί οι Τσάμηδες που μιλάνε και για Τσαμουριά, δηλαδή ότι τάχα πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα διότι η Θεσπρωτία ανήκει στην Αλβανία, είναι απομονωμένοι στην ίδια την Αλβανία. Στη διάρκεια του ταξιδιού μου, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η Αλβανία είναι πιστή στη συμφωνία του Ελσίνκι και αναγνωρίζει τα σύνορα που καταγράφονται σε αυτή τη συμφωνία και ότι είναι παράνομα τα αιτήματα περί Τσαμουριάς», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Διαβάστε επίσης: 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...