Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη

Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη

ούσογλου: Οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα καταφύγιο πραξικοπηματιών

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα ένα καταφύγιο για τους πραξικοπηματίες.
Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι 995 άτομα έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι όλοι τους πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι από αυτούς έχουν σχέση με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του πραξικοπήματος.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανέχεται προδότες, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που απορρίπτουν την έκδοση των 8 στρατιωτικών. Δεν έχουμε χάσει εντελώς τις ελπίδες μας», είπε ακόμη.

Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη και πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τους 8 στρατιωτικούς, που διέφυγαν από την Τουρκία και έφτασαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη «σοβαρή απογοήτευση» της Αγκυρας γιατί η Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην εκδοθούν.

Επίσης, ανέφερε- σύμφωνα με το Anadolu- ότι 2 από τους στρατιωτικούς που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, διέφυγαν στην Ελλάδα.

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, 995 άτομα ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Πρέπει να τους εξετάσουμε όλους. Δεν επιθυμούμε η Ελλάδα να γίνει καταφύγιο για τους Γκιουλενιστές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιολογηθούν αυστηρά αυτές οι αιτήσεις για άσυλο», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306815-Kotzias-se-Tsaboysogloy-Oi-apophaseis-gia-toys-aitoyntes-asylo-lambanontai-apo-te-Dikaiosyne ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...