Κουντουρά: Εθνική μας δύναμη ο Τουρισμός!

«Ο Τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε όλη την διάρκεια του έτους και η ενίσχυση της δυναμικής αύξησης επισκεπτών και εσόδων που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Με τον Τουρισμό να αποτελεί την βαριά βιομηχανία της ελληνικής Οικονομίας, με συνεισφορά στο ΑΕΠ που φτάνει το 20%, η υπουργός στέλνει το δικό της μήνυμα για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν  παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που συνεχώς αυξάνει τη διεθνή απήχησή της. Διαρκώς εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν. Ισχυροποιούμε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Προωθούμε και προβάλλουμε τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρουν άπειρες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες».

«Στόχος μας είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο. Μέσα  από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Να αναδείξουμε  νέους ελληνικούς προορισμούς.

Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματικό διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας».

Το φετινό  μήνυμα για την προσβασιμότητα, στο πλαίσιο του  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, είναι ένα  παγκόσμιο μήνυμα ευαισθησίας και ευαισθητοποίησης. Αποτυπώνει  την  έντονη  κοινωνική διάσταση που έχει κάθε δραστηριότητα στον παγκόσμια αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών.

Αποτελεί ισχυρό δείγμα πολιτισμού των χωρών και των λαών. Καλούμαστε όλοι μας  να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση και διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα κάνουν πράξη τον τουρισμό για όλους και  σε όλη τη χώρα.

Προτεραιότητα η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διαμονή, στη μετακίνηση και στην πρόσβαση σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος με  ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα,  τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με παιδιά, και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τόνισε η Έλενα Κουντουρά.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού υπενθυμίζει στον καθένα από εμάς ξεχωριστά  ότι μπορούμε  να γίνουμε  οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, προβάλλοντας την πανέμορφη, και φιλική Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, αλλά και την πολύ ζεστή  φιλοξενία που προσφέρουμε ως λαός», επισημαίνει η κυρία Κουντουρά, προσθέτοντας ότι σε αυτή την κοινή προσπάθεια «θέλουμε δίπλα μας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, διότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ο τουρισμός μας αφορά όλους και μας ενώνει όλους».

Ενέργειες προβολής του ΕΟΤ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το υπουργείο και ο ΕΟΤ σχεδίασαν προωθητικές ενέργειες για να γιορτάσουν και να μοιραστούν μαζί με τους ξένους ταξιδιώτες και όλους τους Έλληνες τις  πανέμορφες εικόνες της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αυτές θα λάβουν χώρα,  στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στους σταθμούς του Μετρό Αθηνών, στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ) και ειδικότερα στο χώρο υποδοχής της κρουαζιέρας και στο Μουσείο Ακρόπολης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...