Κουντουρά: Τουλάχιστον 2 εκατ. επιπλέον τουρίστες το 2018

Κουντουρά: Τουλάχιστον 2 εκατ. επιπλέον τουρίστες το 2018

Σημαντική αύξηση στους εισερχόμενους τουρίστες, τουλάχιστον κατά 2 εκατ. άτομα, εκτιμά το υπουργείο Τουρισμού, για την φετινή σεζόν! Η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, τονίζει ότι η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη συνεχίζεται και το 2018 με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά!

Ακόμα περισσότερο, η υπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει στη μεγάλη ζήτηση και στις αυξημένες ροές τουριστών καθώς από το 2015 έως το 2017, πέτυχε να προσελκύσει νέες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.  Σύμφωνα με την υπουργό, προστέθηκαν περισσότερες από 25.000 νέες κλίνες σε μεγάλες μονάδες 5 και 4 αστέρων άνω των 300 κλινών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, ανέφερε ότι «το 2018 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 20%. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που ουδέποτε είχαν χειμερινή τουριστική κίνηση έχουμε πετύχει εντυπωσιακή άνοδο. Όπως η Κρήτη, στην οποία καταγράφεται μία τεράστια άνοδος 800% από την αρχή του έτους ως και το τέλος Μαρτίου, με περισσότερους από 50.000 τουρίστες να επισκέπτονται το νησί».

Η φετινή σεζόν, έρχεται μετά την «εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη», με την υπουργό να επισημαίνει ότι «με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά. Από την εξέλιξη των προκρατήσεων αναμένουμε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες για φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2017 – 30,1 εκατ.) και στοχεύουμε ως τέλος του έτους να πετύχουμε μία συνολική άνοδο άνω του 10%».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυρία Κουντουρά, τονίζει ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν αρκεί. «Πόσο άλλωστε να “επιμηκύνει” κάποιος το ελληνικό καλοκαίρι; Για αυτό, ο τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο αποτελεί τον “πυρήνα” της Εθνικής-Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής μας. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσουμε στρατηγικά νέους προορισμούς και θεματικά τουριστικά προϊόντα, και επιδιώκουμε η τουριστική κίνηση να διαχέεται ισόρροπα 365 ημέρες τον χρόνο σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/327810-Koyntoyra-Toylachiston-2-ekat-epipleon-toyristes-to-2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...