Κρίσιμη συνάντηση Βασιλειάδη με UEFA για την αναδιάρθρωση

Κρίσιμη συνάντηση Βασιλειάδη με UEFA για την αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Βασιλειάδης με εκπροσώπους της UEFΑ, μεταξύ αυτών και τον διευθυντή ομοσπονδιών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ζόραν Λάκοβιτς.

Ο υφυπουργός αθλητισμού από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης μέσω της ΕΡΤ και παράλληλα αφού δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπρόταση από τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προχωρά το πλάνο που έχει εκπονήσει.

Για το λόγο αυτό, θα αναλύσει το σχέδιό του στους ξένους αξιωματούχους, θα ακούσει τη δική τους άποψη και θα αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο Βασιλειάδης θέλει λιγότερες ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 (10 ομάδες είναι το ιδεατό σύμφωνα με τον ίδιο), γνωρίζει, όμως, ότι υπάρχουν αντίθετες φωνές και ενστάσεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ομάδες που να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την αναδιάρθρωση, γι’ αυτό και θέλει να ακούσει τι θα του πουν οι ξένοι.

Η επόμενη σεζόν θα είναι μεταβατική και θα γίνει κουβέντα για το τι πρωτάθλημα θα έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Το ένα σενάριο είναι αυτό με τις 20 ομάδες και τους ομίλους και το άλλο με 16 ομάδες, όπου ίσως πέσουν ακόμα και οι μισές, ώστε με τις δύο που θα ανέβουν από τη Football League να φτάσουμε στις δέκα που θα απαρτίζουν τη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20.

Όλα είναι υπό συζήτηση και διαπραγμάτευση, γι’ αυτό και η σημερινή συνάντηση ίσως είναι η κρισιμότερη του καλοκαιριού για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κουβέντα θα αφορά όλα τα ζητήματα, όχι μόνο την αναδιάρθρωση, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία του Λάκοβιτς φανερώνει ότι και για την UEFA είναι σοβαρό το θέμα και θα εκφράσει τις δικές της απόψεις για το τι θεωρεί σωστό ενόψει της νέας χρονιάς και όχι μόνο.

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/333943-Krisime-synantese-Basileiade-me-UEFA-gia-ten-anadiarthrose ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...