Κυβέρνηση για κανάλια: Λένε ψέμματα ότι θα μείνουν άνεργοι 15.000 άνθρωποι – Έχουν 2.639 όλοι μαζί

Κυβέρνηση για κανάλια: Λένε ψέμματα ότι θα μείνουν άνεργοι 15.000 άνθρωποι – Έχουν 2.639 όλοι μαζί

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τετάρτη 17/02/2016 – 14:09

κάμερες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας με συνεχείς ανακοινώσεις. Στην τελευταία της, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντικρούσει το επιχείρημα ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

«Ίσως το πιο «πολυφορεμένο» επιχείρημα όσων πολεμούν τη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι «ο αριθμός των τεσσάρων αδειών θα έχει συνέπεια 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους». Το ακούσαμε κατά κόρον, τις τελευταίες μέρες, από τα τηλε-παράθυρα.

Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Διότι, για να χάσουν 15.000 άνθρωποι τη δουλειά τους, θα έπρεπε βέβαια -όλα μαζί- τα ιδιωτικά κανάλια να απασχολούν τουλάχιστον τόσους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, 2.639 άνθρωποι.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας, ανά τηλεοπτικό σταθμό:

καναλια

Πώς γίνεται, λοιπόν, να απειλείται η δουλειά 15.000 ανθρώπων, όταν όλα μαζί τα κανάλια απασχολούν 2.639; Προφανώς, με τον ίδιο τρόπο που μονίμως εκτοξεύονται στοιχεία χωρίς καμία τεκμηρίωση, καμία επίσημη πηγή και –εν τέλει- καμία σοβαρότητα.

Μάλιστα, από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει τους τελευταίους μήνες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκύπτει ότι και η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια είναι, πολύ συχνά, προβληματική. Διαπιστώνονται, συστηματικά, η μη καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών και επιδομάτων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, περιπτώσεις απασχόλησης ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας (συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις δανεισμού, εργολαβίας και μπλοκάκια).»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...