Κυνική ομολογία Ντάισελμπλουμ: Σώσαμε τις τράπεζες σε βάρος των φορολογούμενων

Κυνική ομολογία Ντάισελμπλουμ: Σώσαμε τις τράπεζες σε βάρος των φορολογούμενων

Ντάισελμπλουμ

“Ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο”

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ότι οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στην αρχή της κρίσης «σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες».

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η τραπεζική ένωση.

«Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης και διάσωσης, όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309074-Kynike-omologia-Ntaiselmploym-Sosame-tis-trapezes-se-baros-ton-phorologoymenon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...