Κυριάκος: Ψάχνατε ψήφους της Χρυσής Αυγής!

Πέμπτη 21/07/2016 – 23:01

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΟΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΑΤΟΠΗΜΑ                                                                   

Κόκκινο χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι έψαξε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή για να περάσει με 200 ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Οπως επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, σχέδιο ακυβερνησίας και πολιτικό αμοραλισμό.

Το λόγο πήρε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε: “δεν απευθυνθήκαμε και ούτε σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε ένα ένα τα στελέχη,αλλά στις ηγεσίες των κομμάτων διοτι θεωρούμε ότι αυτή η μεγάλη τομή μπορεί να προχωρήσει μέσα απο μια έντιμη πολιτική συνεννόηση”.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΔΕΥΕΤΕ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ

«Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «τρεις αλήθειες» για το θέμα του μπόνους υποστηρίζοντας πρώτον ότι η κατανομή των εδρών δεν είναι σχεδόν ποτέ 50 σε αριθμό αλλά λιγότερες, δεύτερον ότι όσες φορές εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα (έδωσε παράδειγμα την εποχή του Μεσοπολέμου) έδωσε ακυβερνησία στην χώρα και τρίτον ότι με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα ο σχηματισμός κυβέρνησης θα ήταν αδύνατος, δίνοντας ως παράδειγμα τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μονή λύση διακυβέρνησης θα ήταν ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ «με αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρύση Αυγή».

«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, η ΝΔ ήταν υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, θέλουμε ένα σύστημα που να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα. Πότε η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να ικανοποιήσουν κομματικά οφέλη» σημείωσε και ανέφερε έναν προς έναν τους αρχηγούς του κόμματος – από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά – οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ ότι ήθελαν την κυβερνησιμότητα και επέλεξαν ενισχυμένη αναλογική.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης υποστήριξε ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης εντάσσονται σε ένα σχέδιο «αποπροσανατολισμού», καθώς όπως είπε -αναφερόμενος στα λόγια του πρωθυπουργού- ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στο αξίωμα «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, «γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...